Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc 12. - jénaiban

Túrógombóc 12. - jénaiban
Túrógombóc 12. - jénaiban
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túrógombóc, ahogyan még soha nem etted…. Nagymamám nagyon régén látta TV-ben, akkor feljegyezte - na azóta nálunk csak ez kerül mint túrógombóc az asztalra, az egész család így csinálja. Cukorból én jóval többet szoktam belerakni a nagyon édesszájú családtagok miatt, de nem tudom megmondani, pontosan mennyit, változó. Nálunk csak dupla adaggal készül, mert szeretünk belőle még másnap is enni. :) Ilyet tényleg nem ettél még! Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha leszűréskor beleborítod a szűrőbe, könnyen szétesik, és akkor nem olyan látványos. Nem praktikus egyszerre beleszaggatni az összeset a vízbe, inkább két adagra oszd, és úgy főzd ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a tojással.
  2. Jöhet a só, cukor. Közben kóstolgatjuk, hogy elég édes-e, kell-e még cukor.
  3. Végül jöhet a liszt. Masszív tésztát kell kapjunk, azonban az utolsó 2 kanálnál figyeljük - ha túl keménynek érezzük, akár már nem kell sok hozzá.
  4. Forrásban lévő vízbe szaggatjuk evőkanállal.
  5. Puhára főzzük - miután feljött a tetejére, még néhány percig - félbevágással teszteljük, jó-e már. Ezután szűrőkanállal szűrjük le.
  6. Jénai tál aljába egy réteg - meglocsoljuk olvasztott vajjal, és megszórjuk fahéjas cukorral. Majd jöhet a következő réteg, míg el nem fogy.



 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 221
elküldve: 0
receptkönyvben: 340
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

emeletes túrógombóc, jénaiba rétegelt túrógombóc fahájjal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-05-08 20:50

Jól hangzik. Nekem csak egy kérdésem lenne, hogy sütöd is, vagy a jénai csak az összerakáshoz kell? Köszi!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2012-01-27 12:33

Nagyon ugyes kis recept ez, megcsinaltam, a vajat kihagytam, viszont prezlivel hintettem be a jenai aljat, egy sor gomboc, fahej, prezli, gomboc, fahej, prezli a tetejere... vaniliascukorral elkevert tejfollel talalva. Koszi a gyors receptet.

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-03-02 13:37

Kedves Karol ! Köszöntelek közöttünk az első recepted alkalmából. Elmentve a recepted, mert az egyszerűsége fogott meg:))Üdv Edit

473
tehéntúró 50 dkg
tojás 4 db
finomliszt 8 púpozott ek
cukor 1 ek
1 csipet
vaj 2 ek
fahéj 1 teáskanál
porcukor 2 ek