Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc 15. - Ropogós karamellizált prézlivel

Túrógombóc 15. - Ropogós karamellizált prézlivel
Túrógombóc 15. - Ropogós karamellizált prézlivel
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel Rozi újabban túrófüggő lett, van lehetőségem kikísérletezni a tökéletes állagú túrógombóc receptjét. Nem állítom, hogy ez lenne az, de mindenesetre úgy gondolom, közel járok hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sót, végül a búzadarát, jó alaposan simára keverjük.
  2. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  3. Megpirítjuk a zsemlemorzsát. Eddig ezt én is olajon pirítottam, de az utóbbi alkalmakkor már csak szárazon tettem teflon serpenyőbe, hozzátettem 2 kanál kristálycukrot, egészen karamelles, nagyon finom és ropogós lett.
  4. Vizet forralunk, megsózzuk, a túróból golyókat formázunk és pár perc alatt megfőzzük. Ne tegyünk egyszerre sokat a vízbe!
  5.  Ha feljöttek a víz felszínére leszűrjük, megforgatjuk a prézliben és porcukros tejföllel tálaljuk.  
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 571
elküldve: 3
receptkönyvben: 213
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrógombóc karamelles prézlivel, ropogós karamelles prézlibe forgatott túrógombóc

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tiberia
tiberia Sun, 2013-12-08 16:54

Szuper állagú gombik és nagyon finom prézli. Isteni volt!

pamelie
pamelie / pamelie Thu, 2011-04-07 10:47

kedves pufin! én egyszerre teszem bele a zsemlemorzsával, így van ideje szépen megpirulni a cukornak, mert olaj nélkül a morzsa sokkal előbb elkészül, mint amikor zsiradékot teszek alá. amikor szép mélybarna színe van kész is, onnantól viszont vigyázni kell, mert gyorsan megég.
off: pár hete volt a Kincs ami nincs a tévében, azóta ha meglátom a neved, mindig előttem van Bud Spencer: " Csak a Puffin lekvár ad erőt és mindent lebíró akartot! " :)))

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Thu, 2011-04-07 07:29

Szia Pamelie! Csak annyi kérdésem lenne, hogy a 2 kanál cukrot egyszerre rakod a serpenyőbe a zsemlemorzsával, vagy mikor már megpirult a morzsa, és akkor teszed rá a cukrot karamellizálódni??

pamelie
pamelie / pamelie Wed, 2011-04-06 19:41

Kedves Icu! Nagyon sokáig én is úgy csináltam a túrógombócot, de a család ezt finomabbnak szavazta, úgyhogy mi maradunk ennél a verziónál:)
Gabi

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Wed, 2011-04-06 14:42

Kedves Pamelie!
Az én túrógombócom úgy készül, hogy a tojás fehérjét habbá verem és a végén óvatosan keverem össze a túrós cuccal. Levegősebb, könnyebb, nagyobb gombócokat eredményez.
Csak a storydhoz.
Üdv. Icu

403
tehéntúró 0.5 kg
búzadara 100 g
tojás 2 db
1 csipet
cukor 3 dkg
zsemlemorzsa 25 dkg
cukor 2 ek