Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc 4.

Túrógombóc 4.
Túrógombóc 4.
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csokoládé után ez az első számú édességem. És végre rátaláltam az igazi receptre.
Szintén a Magyar kóstoló c. szakácskönyvből való, folyamatosan kellemes csalódás ér a könyvet olvasva. Azért is szeretem, mert miközben főzök, sütök, rengeteg érdekes történetet is megoszt a magyar konyhával kapcsolatban, amit közben lehet olvasgatni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A túrógombóc szerelmeseinek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áttört túróhoz hozzáadjuk a sót, cukrot, tojásokat, búzadarát, jól elkeverjük, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Lisztes kézben kb. 12 darab gombócot formálunk belőle, majd lassan rotyogó vízben (forrjon fel) kifőzzük őket (kb. 8-10 perc alatt).
  3. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk. Ezt szórjuk rá vagy belehempergetjük a gombocókat.
  4. Ízesítés nélküli vagy porcukros tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 37 756
elküldve: 5
receptkönyvben: 468
elkészítve: 20/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

applepopsicle
applepopsicle Wed, 2012-10-10 20:01

Kész!!! Ez életem első saját készítésű túrógombóca, és kinézetre tökéletesek lettek! A kóstolással megvárom apát, de a nyers alapba belecsippentgetve nagyon finom lesz. :) Köszi a szuper receptet!

teanita
teanita Fri, 2012-09-14 11:32

Köszi, nekem ez a tuti túrógombóc recept! Ilyen finom és szép még sosem lett :)

mbocs
mbocs Wed, 2012-07-25 17:34

Ez a recept egyszerűen zseniális! Életemben először csináltam ilyet és tökéletes lett! Köszönöm! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 18:31

Pontosan követtük a receptet, de a vízben szétmállott az egész és nagyon csalódottak vagyunk... :-( Nem lobogott a víz, erre ügyeltünk. Tudtok tanácsot adni, hogy mitől lehet ilyen kudarc?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-02 15:32

Sziasztok!
Mikor a zsemlemorzsát +pirítjátok, tegyetek bele a végén egy kis vanília cukrot és egy kis fahéjat.
Illata és íze is fantasztikusabb lesz!!!

huppancs
Angela / huppancs Sat, 2010-09-04 16:08

...vagy beletenni egy kocka fehércsokoládét, vagy étcsokoládét, meg egy kis gyümölcsöt, vagy a túróba még kandírozott narancshéjat:)

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Fri, 2010-09-03 12:13

A Túrógombóc 4. nagyon jó recept!!! :)))) Tegnap Ő volt a vacsi, annyi módosítással, hogy Én még 1 csomag vanillincukrot is tettem a gombóc-alapanyagba.
BCsaba ötlete is szuperül hangzik, ki fogom próbálni, legközelebb a fele kakaós lesz! :)

mravika
mravika Thu, 2010-08-12 17:13

Sziasztok! Ami nalunk nagyon bejott, azontul, hogy jo sok cukor a tesztaba is (edesszaju csalad) aztan a tejfolbe sok porcukor, es regeteg kapor. Valami mennyei. Elso hallasra eddig meg mindenkinel kiverte a biztositekot, aztan a kostolas utan mar nem is fogyott a kapor nelkuli tejfol :) Meg annak is izlett, aki nem szereti a kaprot.
A multkor megereztem a kapor illatat a piacon, ugyhogy vettem egy nagy csomot, aztan elszaladtam a tejboltba vagy masfel kilo turoert :)

bcsaba73
Buktakukta / bcsaba73 Fri, 2010-04-09 16:30

Próbáljátok ki egyszer zsemlemorzsa és tejföl nélkül. Miután megfőtt és leszűrtétek,azonnal még forró állapotban nyakon kell zúdítani instant kakaóporral,pár perc alatt ráolvad....isteni. :)

vikilou
vikilou Tue, 2009-11-10 14:17

de en is erre gondolok. legközelebb kipróbálom kevéssé forralva. egyebkent isteni lett....mert ha már ennyit dolgoztam vele, természetesen kihalásztam a nagyobb darabkákat, kb 4 perc főzés után.
..csak a kislányom nem fogja érteni miért nevezik máshol a gombócokat túrógombócnak... :D

huppancs
Angela / huppancs Tue, 2009-11-10 14:09

jaj-jaj, egy tipp: nem lehet, hogy nagyon bugyogott az a víz, amibe beletetted?:S

vikilou
vikilou Tue, 2009-11-10 14:05

:( ez nekem szétesett főzés közben... igy elkeszult a császármorzsa formájú túrógombóc! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-05 17:05

Ma elkészítettem ezt a fajta túrógombócot és tényleg isteni volt. Köszönet a receptért. Annyit hozzáfűznék, hogy én a tejfölbe kevertem egy kis fahéjat az ízfokozás végett, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás :).

huppancs
Angela / huppancs Sun, 2009-03-15 16:56

Örülök nagyon, nekem is több éves kisérletezéseim után talált rám az igazi...az édesszájú résznél én a tejfölben keverem el a porcukrot:) ez a karamellizálós verzió pedig a legközelebbi alkalommal kipróbálásra kerül, én is köszönöm:)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-03-15 16:52

Tegnap elkészítettem ezt a túrógombócot és egyszerűen isteni volt!!!
Korábbi próbálkozásaim során mindig a gombóc állagával adódtak problémáim (szétesett főzés közben vagy kőkemény volt), de ez most tökéletes puha lett és egyben maradt.
Mi azonban kicsit édesebben szeretjük, ezért legközelebb picit több cukrot teszek bele. És az igazi édesszájúaknak ajánlom, hogy mielőtt éppen elkészülne a zsemlemorzsa, egy-két kanál kristálycukrot lehet szórni bele és egy percig még azzal is pirítani. Így a cukor éppen felolvad, vagyis nem fog ropogni a fogunk alatt és picit karamellizálódik is.
Ja, és még annyit, hogy csak fél órán át pihentettem, mert elég későn fogtam az elkészítéséhez tegnap este, de ennyi is elég volt, nagyon jól sikerült. Köszönöm ezt a tuti receptet!

624
tehéntúró 50 dkg
0 ízlés szerint
cukor 2 dkg
tojás 2 db
búzadara 130 g
finomliszt 1 csapott ek
vaj 5 dkg
zsemlemorzsa 6 dkg
tejföl 2 dl
porcukor 2 ek