Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc 9. - barackos

Túrógombóc 9. - barackos
Túrógombóc 9. - barackos
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több ismerősömnek ajánlottam már ezt a receptet, mert a sokféle túrógombóc-recept közül ez a legegyszerűbb, és a legfinomabb. Még soha nem főtt szét, és nem is lett kemény a gombóc. Ha kevés az időm, akkor előző este bekavarom, és másnap fél óra alatt kész!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én tejföllel szeretem leönteni, de a családban van, aki a lekvárra vagy a gyümölcsjoghurtra esküszik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áttört túróhoz hozzákeverjük a 2 tojást, a búzadarát és a sót. 1 órára hűtőbe rakjuk.
  2. A gombócok kifőzésére nagy fazékba sós vizet melegítünk. Amíg felforr a víz, elkészítjük a zsemlemorzsát. Serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, hozzáadjuk a prézlit. Kevergetés mellett zsemleszínűre pirítjuk. (Ne csináljuk túl nagy lángon, mert hamar odaég!)
  3. A morzsát félretesszük hűlni, és csak hűlés után keverjük hozzá a vaníliás cukrot (és a fahéjat).
  4. Vizes kézzel a túrós masszából gombócokat formázunk úgy, hogy mindnek a közepébe aszalt barackot teszünk. A forrásban lévő vízbe rakjuk. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, készen van!
  5. A cukros zsemlemorzsával összekeverve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 316
elküldve: 1
receptkönyvben: 220
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Dlizzy

Mióta szakács: 2010.04.05.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

túrógombóc aszalt barackkal töltve, barackos gombóc

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszóka
weby / nyuszóka Tue, 2012-06-12 13:47

Szia!
Életem első túrógombóca a recepted alapján készült! :) Kis édesítővel ugyan megbolondítottam a túrós keveréket, és sütésálló lekvárral töltöttem meg, de az biztos, hogy ezentúl is készítek majd ilyet! :) Köszi a receptet!
Üdv: Viki

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Tue, 2012-06-12 17:02

Szia!

Egészségetekre! A gombócba is rakhatsz cukrot, csak nálunk nem divat a nagyon édes. Ezért mi inkább a pirított prézlihez teszünk vaniliáscukrot.
Üdv: DLizzy

llujzi
llujzi Tue, 2012-01-10 22:43

Szia,

érdeklődnék, hogy nem maradt ki véletlenül a receptből a cukor?
Én ma megcsináltam, de nem lett az igazi az állaga, hozzá kell tennem, hogy házi túróból készítettem. Lehet, hogy több búzadarát igényelt volna, mert nem esett szét, de nem maradt szép gombóc formájú, kissé szétlapult. És házi őszibarack befőttet tettem bele, mert az aszalt barackot nem szeretem. Ízre fincsi volt, bár én még porcukorral jól megszórtam.

Üdv: llujzi

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Wed, 2012-01-11 17:25

Szia!
Megnéztem a receptet, és mi csak ennyi cukorral szoktuk csinálni. De a porcukrozás jó ötlet!
A házi túró másabb, mert a kihevítésen és a csepegtetésen sok múlik. Legközelebb próbáld ki több búzadarával, merthogy a búzadara is más és más lehet (úgy mint a liszt). Én is szoktam befőttel is csinálni, de van amikor már csak aszalt gyümölcs van itthon.
Jó kísérletezést!
Üdv: DLizzy

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Fri, 2010-08-06 17:25

Szia!

Ha ilyen ügyes kezdő vagy, akkor miért vártál vele hónapokig? ;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 10:31

Szia!
Hónapok óta vágyódom a túrógombóc után =).....Most lett kész, elvileg minden simán ment =) Kíváncsi leszek az ízére, de illat alapján kifogástalan!!! Ja, és hozzá kell tennem, hogy kezdő vagyok a konyhában és soha nem csináltam még =)

yooshi
yooshi Thu, 2010-07-08 21:19

Sziasztok!

Pár éve sűrűn csináltam túrógombócot. Mindannyian rajongunk érte! Azonban a költözésnél a tuti receptem elveszett...
Azóta sok receptet kipróbáltam. A baj általában az volt, hogy szétfőtt. No most megleltem az igazit!!!!!!!!
Köszönöm!

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Thu, 2010-07-08 17:33

Szia!

Én aszaltat szoktam használni, mert az télen-nyáron van. Egyébként puha lesz mire megfő a gombóc. A frissnek nagyobb a víztartalma, nem tudom az, hogy "viselkedik". Ha kipróbálod frissel, kérlek írd meg!

Üdv: Aliz

szeva65
Sz Éva / szeva65 Sun, 2010-07-18 19:56

Szia!

Megcsináltam friss barackkal. Nagyon finom lett. Amikor felvágod, egy kis leve van a baracknak. Finom, ahogy a tejföllel keveredik. Csak érett barack jó hozzá, mert a keményebb nem puhul meg mire a gombóc megfő. Próbáld meg egyszer. Legközelebb aszalttal próbálom.
Éva

szeva65
Sz Éva / szeva65 Thu, 2010-07-08 09:06

Szia!

Nagyon finomnak tűnik. Azt leírnád hogy az aszalt barackkal mivel lesz másabb az íze mint a frissel?
Nagyon érződik hogy aszalt?

Éva

596
tehéntúró 50 dkg
tojás 2 db
búzadara 100 g
0.5 kk
aszalt sárgabarack 10 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 150 g
vaj 2 ek