Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc Anett konyhájából

Túrógombóc  Anett konyhájából
Túrógombóc  Anett konyhájából
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én anyukám darával készítette a túrógombócot, nem zsemlemorzsával, ezért én is így csinálom. Leírom a darakészítés menetét is, mert amikor én először csináltam, bizony ki kellett dobni... számomra egy x-akta volt a készítése, valahogy sosem sikerült. Van akinek ez kézenfekvő, nekem nem volt az. Hát íme.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A darához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a bögre búzadarával. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, pár órával korábban keverjük be az alapanyagokat.
  2. Formázzunk ízlés szerinti méretű gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el.
  3. A dara készítése: Figyeljünk milyen edényben készítjük, mert pillanatok alatt megég. Tehát 3-4 evőkanál olajat hevíteni kezdünk és amikor elég meleg, beleöntünk egy pohárnyi darát. A poharat teleöntjük hideg vízzel, és a tűzhely mellé tesszük. Folyamatosan keverjük a darát, közben adunk hozzá egy késhegynyi sót. Ez fontos, ha nincs benne só ízetlen lesz. Tehát keverjük, keverjük (nem hagyjuk ott!), és egyszer csak észrevesszük, hogy az alja pirul. Fokozott figyelemmel keverjük és pár perc múlva, amikor úgy látjuk, egyenletesen átpirult, de nem ég, ráborítjuk a pohár vizet, majd gyorsan még egyet. Átkeverjük, lefedjük, elzárjuk a lángot.
  4. Öt perc alatt beszívja a vizet, akkor újra alaposan átforgatjuk, vagy villával áttörjük, és mehet bele a gombóc.
  5. Cukrozott tejföllel tálaljuk, amit ízlés szerint ízesítsünk porcukorral és vaníliás cukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 935
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

darás túrógombóc, túrógombóc pirított darában, búzadarában pirított túrógombóc

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andrejja83
andrejja83 Tue, 2016-07-05 20:00

Kedves Anett!
Köszönöm a receptet. Életem első túrógombócát készítettem most el a recepted alapján és nagyon finom lett :) Nagy segítség volt a részletes leírás az egyes lépéseknél.

863
tehéntúró 50 dkg
tojás 2 db
búzadara 1 bögre
búzadara 1 bögre
1 késhegynyi
napraforgó olaj 4 ek
víz 4 dl
tejföl 3 dl
porcukor 3 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag