Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal

Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal
Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal
gyors recept | szponzorált tartalom
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puha, illatos túrógombócok, üdítő málnaszósszal. Frissen a legjobb!

hozzávalók / 6 adag

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

Diómorzsa

  1. A diót száraz serpenyőben lepirítjuk. Miután kihűlt, daráljuk le, és adjuk hozzá az őrölt fahéjat és az eritritet. Öntsük át egy tálba, amiben meg tudjuk majd forgatni a gombócokat.

Málnaszósz

  1. Egy kisebb fazékba tegyük bele a málnát, a vizet, az eritritet és a friss citromfüvet. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a pektint, turmixoljuk össze, és forraljuk még 1-2 percig.
  2. Passzírozzuk át a málnaszószt, majd hagyjuk kihűlni.

Túrógombóc

  1. A túrót törjük át, majd tegyük bele egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a csipet sót, az eritritet és a búzadarát. A citrom- és a narancs héját reszeljük bele.
  2. Kavarjuk össze a túrót, majd a tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Forgassuk bele a habot két részletben a túróba, majd finoman keverjük össze. Tegyük be a hűtőbe minimum egy órára pihenni.
  3. Tegyünk fel vizet főni a gombócoknak, amibe tegyük bele az egész fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget. Készítsünk a gombóckészítéshez egy kisebb tálba hideg vizet (vizes kézzel könnyebb formázni, nem ragad majd a tenyérhez a túró).
  4. Húsz darab gombócot formázzunk ki, majd dobjuk bele a forró vízbe őket. Vegyük lejjebb a lángot kisebbre, és óvatosan kavarjuk át. Miután feljöttek a víz tetejére a gombócok, főzzük még 1-2 percig őket. Végül vegyük ki a gombócokat, és forgassuk meg egyből a diómorzsában.
  5. Málnaöntettel és friss citromfűvel tálaljuk.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 405
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Accu-Chek a cukorbetegek séfje

Mióta szakács: 2019.09.30.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós gombóc

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

387
dió 15 dkg
fahéj 1.5 tk
erythritol 1.5 ek
málna 30 dkg
erythritol 2 ek
citromfű 0 ízlés szerint
víz 1 dl
pektin 0.5 g
tehéntúró 50 dkg
1 kávéskanál
erythritol 1 ek
tojás 2 db
búzadara 7 evőkanál
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
fahéjrúd 1 db
csillagánizs 2 db
szegfűszeg 4 db