Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc édes tejfölöntettel

Túrógombóc édes tejfölöntettel
Túrógombóc édes tejfölöntettel
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű és gyors túrógombóc kevés hozzávalóból. Puha, akár villával is vágható, finom, de mivel nincs benne cukor, ezért édes tejfölöntettel leöntve az igazi.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a túrógombóchoz:

Hozzávalók a tejfölöntethez:

Szólj hozzá!

elkészítés

A túrógombóc elkészítése:

  1. A túrót villával összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat és a 2 csipet sót, majd összekeverjük.
  3. Végül a búzadarát is hozzákeverjük. Én nem szoktam bele cukrot tenni, de aki szeretne, rakhat bele.
  4. 1 órát pihentetjük.
  5. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és forrásban lévő, sós vízbe tesszük őket. Egy fakanállal felszedjük a lábas aljához ragadt gombócokat. Kb. 25 percig főzzük őket.
  6. Az olajban a zsemlemorzsát folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk. Aki szeretné, tehet bele cukrot.
  7. A megfőtt gombócokat forgassuk bele a morzsába.

A tejfölöntet elkészítése:

  1. A tejfölt keverjük össze a porcukorral.
  2. A túrógombócokat az édes tejföllel leöntve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 633
elküldve: 3
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nudli7

Mióta szakács: 2020.06.26.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós gombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

846
tehéntúró 500 g
búzadara 150 g
tojás 3 db
2 csipet
zsemlemorzsa 150 g
napraforgó olaj 70 ml
tejföl 300 g
porcukor 4 ek