Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc forró eperöntettel

Túrógombóc forró eperöntettel
Túrógombóc forró eperöntettel
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta az eszemet tudom, itthon így készül a túrógombóc, és ez érhető is, hiszen nagyon finom. Igényel egy kis odafigyelést, ami a masszát illeti, de megéri kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

A gombócokhoz

Az öntethez

ajánlat

Természetesen más gyümölcsből is elkészíthető az öntet, de az én családomban hagyományosan eperrel készül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombócokhoz az összevalókat alaposan összedolgozzuk, és minimum 1 órán át hűtőben pihentetjük.
  2. Egy nagy lábosban vizet forralunk, és a már lobogó vízbe óvatosan, egyenként beletesszük a sorban gyártott gombócokat (célszerű először csak egyet beletenni, és megnézni, nem esik-e szét a túró vizessége miatt, mert ha igen, búzadarával javítsuk fel a keveréket - de vigyázni kell, hogy ne legyen túl kemény se a masszánk). Ügyeljünk rá, hogy a golyócskák kényelmesen elférjenek egymás mellett.
  3. Amikor feljönnek a víz tetejére, lecsöpögtetjük, és kivesszük őket.
  4. Az eperöntethez a megtisztított epret kicsit áttörjük (de nem teljesen), és ízlés szerinti cukormennyiség hozzáadásával egy lábosban átforrósítjuk; a túrógombócokra öntve, még melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 257
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

KösziAnyu

Mióta szakács: 2012.10.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrógombóc eperszósszal, túrógombóc eperöntettel, túrógombóc epresen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erili
erili Sat, 2014-01-11 11:05

Nagyon régóta készítem így a túrógombócot. A pirított morzsa sokaknak okoz gyomorégést. Mostanában többször vaníliás öntetet készítek hozzá, a férjem és a gyerekek örömére. Ilyenkor a túrógombóc közepébe egy fél kocka csokit is teszek.

annafulop
KösziAnyu / annafulop Sat, 2014-01-11 11:33

Kedves Erili!

Pirított morzsásan csak a szilvával töltött krumpligombócot szoktam készíteni, de valahogy nálunk a túrógombóc sokkal többször kerül az tányérra; ahhoz pedig gyümölcsöntet, vagy ahogy Te is írtad, vaníliaszósz megy a legjobban. Persze kinek mi! :) A csokis változatot ki fogom próbálni, mert nagyon jól hangzik! Köszi az ötletet!

Üdv: Narancshéj

greenpearl
greenpearl / greenpearl Fri, 2013-12-20 11:58

Nagyon finom volt eperlekvárral a túrógombóc, kár hogy eddig nem jutott magamtól eszembe. Köszönöm, hogy volt akinek igen!

annafulop
KösziAnyu / annafulop Sat, 2014-01-11 11:36

Kedves Greenpearl!

Örülök, hogy ízlett, ki lehet próbálni másféle öntettel, úgy is biztos finom. Nálunk persze hagyományosan eperlekvárral készül, de én is fogok még kísérletezni az ízekkel. :)

Üdv: Narancshéj

416
tehéntúró 50 dkg
tojás 2 db
búzadara 6 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 2 ek
cukor 4 ek
1 csipet
eper 50 dkg
cukor 2 ek