Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc Németországban élőknek

Túrógombóc Németországban élőknek
Túrógombóc Németországban élőknek
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az köztudott, hogy a túró sehol sem olyan, mint Magyarországon, így Németországban sem. De a férjecském túrógombócra vágyott, hát bevetettem minden tudásomat, és így módosítottam a receptet. A krém így sem lett gyúrható, de kanállal szaggatva, és kicsit tovább főzve, az eredmény igencsak megközelítette az eredetit. :)

hozzávalók / 4 adag

Gombóc

Forgatás

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombóc

  1. Az alapanyagokat összekeverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük, legalább egy fél órára.
  2. Forrásban lévő, sós vízbe, egy vizes evőkanállal gombócokat szaggatunk, és kb. 15 percig főzzük. Az elsőt azért vágjuk ketté, hogy átfőtt-e.

Forgatás

  1. Az olajon a zsemlemorzsát megpirítjuk. (A mennyiségekről fogalmam sincs, soha de soha nem lesz elég, bármit csinálok...)
  2. A lecsöpögtetett gombócokat a morzsában megforgatjuk.

Tálalás

  1. Tejföllel és porcukorral tálaljuk. Viszlát honvágy! Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 344
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Schelek

Mióta szakács: 2013.09.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrógombóc Németországban élőknek, túrógombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

688
tehéntúró 500 g
búzadara 1 bögre
tojás 4 db
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
zsemlemorzsa 10 ek
tejföl 2 dl
porcukor 4 teáskanál