Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc sóskalevéllel

Túrógombóc sóskalevéllel
Túrógombóc sóskalevéllel
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mautner Zsófia zseniális "Gyere velem főzni" című szakácskönyvében találtam ezt a receptet, amit kicsit átvariáltam a család ízlése szerint. Nagyon szeretem a friss sóskát, igyekszem sokféleképpen felhasználni tavasszal. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy pohár rozé vagy fehérbor kifejezetten előnyös mellé.  

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sóskaleveleket megmossuk, kicentrifugázzuk, és apróra felvágjuk. A tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A krémes túrót a tojássárgájával, a búzadarával, 2 evőkanál liszttel, sóval, borssal, szerecsendióval, sóskával és a parmezán felével habosra keverjük, hozzáadjuk a tojáshabot.
  3. A kis diónyi gombócok megformázását Mautner Zsófi tanácsa alapján egy vörösboros pohárban végezzük. Belerakunk a pohárba egy jó nagy kanál lisztet, bele egy diónyi masszát, és elkezdjük pörgetni benne, mintha bort akarnánk mozgatni benne. Szépen körben bevonja az elkészült gombócokat a liszt. Közben folyamatosan pótoljuk a lisztet. Nekem összesen 30 kicsi gombóc lett ebből az adagból. Macerás munka!
  4. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítgatjuk a szeletekre vágott fokhagymát, rádobjuk a nagy kockákra vágott paradicsomot.
  5. Közben felteszünk főni egy jó nagy lábosban enyhén sós vizet. Amikor felforrt, óvatosan beleeresztjük a gombócokat. Nem túl erősen forralva megvárjuk, amíg feljönnek a víz felszínére, még max. 1 percet főzzük, aztán szűrőkanállal kiszedjük egy lapos porcelántálba.
  6. Rákanalazzuk a fokhagymás, paradicsomos olívaolajat, és pár percre bedugtjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x28 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 986
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
286 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sóskagombóc, sós túrógombóc

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Thu, 2017-04-06 15:32

Ahogy lesz friss sóska kipróbálom. Bár lehet nem bírom ki addig, medvehagymával is jó lehet. :-)

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Thu, 2017-04-06 16:02

Kedves Hoborc, örülök, ha kipróbálod. Az eredetiben kapor is van a sóska mellett, de azt a férjem nem szereti, kihagytam. Medvehagymával biztosan finom lenne.
Szép napot, jó főzést
Pogácsa

258
sovány túró 25 dkg
sóska 7 dkg
parmezán sajt 5 dkg
búzadara 1 púpozott ek
rétesliszt 2 csapott ek
tojás 1 db
olívaolaj 5 ek
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 nagy db
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi