Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc SPAR konyhájából

Túrógombóc SPAR konyhájából
Túrógombóc SPAR konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki tudna ellenállni egy pihe-puha túrógombócnak?

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk. Ezután kevés sóval, cukorral ízesítjük, és hozzáadjuk a búzadarát, a sütőport, majd elkeverjük.
  2. Vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és kistányérra vagy tálcára pakoljuk őket, majd 20 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A morzsához a zsírt egy serpenyőben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd közepes lángon folyamatosan kevergetve megpirítjuk.
  4. A hűtőben pihentetett gombócokat egyszer átgyúrjuk, hogy szép gömb alakú legyen, majd mérsékelten lobogó, sós vízbe tesszük. Miután feljött a gombóc a víz tetejére, utána még egy-két percig főzzük, majd kivesszük, és beledobjuk a pirított morzsába, és megforgatjuk benne, hogy teljesen bevonja.
  5. Porcukorral és fahéjjal kikevert tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 3 952
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós gombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

667
tehéntúró 500 g
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
porcukor 2 ek
búzadara 100 g
1 csipet
sütőpor 1 tk
zsemlemorzsa 20 dkg
sertészsír 2 ek
tejföl 100 g
porcukor 2 ek
fahéj 1 tk