Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrógombóc sütve

Túrógombóc sütve
Túrógombóc sütve
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy előnye, hogy gyorsan összeállítható, puha és könnyű, viszont gyorsabban fogy, mint a hagyományos.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan törjük át a túrót, majd a búzadarával, két tojással, egy csomag vaníliás cukorral jól dolgozzuk össze. Legalább egy órára tegyük be a hűtőbe.
  2. Közben készítsük el az öntetet, ehhez a tejfölt keverjük ki a maradék tojással, porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával.
  3. Tegyük tűzálló tálba a vizes kézzel készített gombócokat, öntsük nyakon az öntettel, és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 20-30 percre. Ez idő alatt szép pirosra sül, így porcukorral meghintve tálalhatjuk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 189
össznézettség: 46 303
elküldve: 16
receptkönyvben: 262
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilalicsi

Mióta szakács: 2017.02.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült túrógombóc

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Fri, 2019-11-01 13:59

Nagyon tetszik a recepted! :-)
Segítenél kérlek, hogy kb. mekkora méretű tál szükséges ehhez a mennyiséghez?
Az öntet teljesen befedi a gombócokat amikor ráöntöd?
Köszi!

keriandi
keriandi / keriandi Thu, 2018-11-15 06:49

Megsütöttem.... Hááát, nagyon finom és könnyű gombócok lettek. Éppen most készítem másodszorra, de nem utoljára . Köszönöm a receptet!!! :))))

szzh01
szzh01 Fri, 2019-11-29 14:58

Segítenél kérlek, hogy kb. mekkora méretű tál szükséges ehhez a mennyiséghez?
Az öntet teljesen befedi a gombócokat amikor ráöntöd?
Köszi!

jasmyne
jasmyne Sat, 2019-11-30 10:59

Bár nem engem szólítottál meg, de akkora tálat vagy tepsit vegyél, amiben kényelmesen elférnek a gombócok, jobb ha nem érnek egymáshoz. Az öntet nem fogja teljesen befedni, úgy öntsd, hogy érje mindegyik gombócot, így szépen rápirul a tejföl.

szzh01
szzh01 Sat, 2019-11-30 14:59

Köszönöm szépen a választ jasmyne!
Ma el is készítettem. A gombócokat a recepttel ellentétben enyhén megédesítettem, de nekem még mindig túl natúr volt az öntethez képest, legközelebb valamivel édesebbre fogom készíteni.
Az öntet nekem teljesen megsült/megszilárdult, neked is olyan lett? Azt hittem, hogy esetleg kissé folyós, lágy marad, de nekem teljesen egybesült a gombóccal. A másik gondom, hogy a gombóc így egyáltalán nem volt könnyű, inkább olyan tömörebb, sűrűbb volt az állaga a vízben főzötthöz képest.

jasmyne
jasmyne Sat, 2019-11-30 21:37

Igen, ma készítettem én is, igaz már nem először. Az öntet nekem is megszilárdult, azt hiszem, nem is kell folyósnak lennie, mivel tojás van benne. A gombóc nekem is keményebb lett, szerintem túrófüggő, hogy mennyi búzadara kell bele, de biztosan kevesebb mint a receptben, ha puha gombócot akarunk. Azért csináltam ismét, mert próbálok javítani rajta, most tettem a gombócba is egy kis citromlevet és cukrot is, mert először én is íztelennek találtam. Legközelebb búzadara helyett pudingporral próbálom, attól talán könnyebb lesz. Az egyszerű elkészíthetőség vonzó, de az íze hagy némi kívánnivalót maga után.

szzh01
szzh01 Sun, 2019-12-01 11:35

Igen, szerintem is erősen fejlesztésre szorul a recept, egy újabb próbát én is fogok tenni vele még azokkal a változtatásokkal, amit írtam a gombócról. Én eleve is csak 10 dkg darát tetem bele a 12 helyett, de szerintem legközelebb még kevesebbet teszek, valamint még jobban megédesítem. Arra gondoltam, hogy a sütési időt is le fogom rövidíteni kb. 15 percre, hátha úgy az öntet egy kicsit lazább, krémesebb marad. A pudingpor sem rossz ötlet, van egy hasonló túrófelfújt receptem, amibe nem kell liszt csak vanília pudingpor, s azzal is egész jól működik a dolog

622
tehéntúró 50 dkg
tojás 4 db
búzadara 120 g
vaníliás cukor 2 csomag
0 ízlés szerint
tejföl 4 dl
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 5 dkg