Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túróhabos málnás pite

Túróhabos málnás pite
Túróhabos málnás pite
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a legelső édes sütemény, amit cukor- és fehérliszt mentesen készítettem el. Volt itthon túró, különféle lisztek és nagymamától kapott málna, ebből próbáltam valamit kreálni. Azóta többször is elkészítettem, mert nagyon finom és egyszerű. Muffin formákban pedig elkészíthető a mini-változat is. :)

hozzávalók / 4 adag

tésztához

töltelékhez

ajánlat

A pitét xilit helyett cukorral, tablettás édesítővel is elkészíthetjük, illetve sima finomliszttel is biztosan működik.

1 szelet 21 gramm szénhidrátot tartalmaz, xilittel készítve. Az édesítő tablettás változat esetén ez csak 14 gramm szénhidrát.

Málna helyett bármilyen másik gyümölcsöt használhatunk, pl. azt, aminek épp szezonja van. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket a sóval, xilittel összekeverjük, majd a hideg, felkockázott vajjal gyorsan elmorzsoljuk. Beleütjük a tojássárgáját és a többi hozzávalót. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra (légkeveréses), egy pités tálat kivajazunk, beleegyengetjük a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk villával, leterítjük sütőpapírral, nehezéket (babot, lencsét, rizst, stb.) szórunk rá, és elősütjük 20 percig.
  3. Ezalatt nekikezdhetünk a tölteléknek: A tojásfehérjéket egy csipet sóval és pár csepp citromlével habbá verjük. A túrót krémesre keverjük a tejföllel, tojássárgájával, xilittel, vaníliával, citromlével és citromhéjjal.
  4. A tésztáról levesszük a nehezéket, megtöltjük a túróhabbal, és belenyomkodjuk a habba a málnaszemeket. (Vagy el is rejthetjük a málnát, a pitét még a töltelék előtt megszórjuk a málnával, és erre kanalazzuk rá túrót.)
  5. Ezután további 50-60 percig sütjük. Akkor jó, ha a pite tölteléke enyhén barnulni kezd. (Érdemes már a 40-45. perc környékén ellenőrizni!) A sütőt kapcsoljuk ki, résnyire nyissuk ki, és hagyjuk még egy ideig a pitét bent hűlni, hogy ne essen össze túlságosan a hab.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 894
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

sugarfree_dots

Mióta szakács: 2014.09.02.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós pite, túrós pite málnával, túrós pite cukor- és fehérlisztmentesen, cukormentes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

467
durumliszt 5 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
vanília 1 db
1 csipet
xilit 2 ek
sovány túró 25 dkg
tejföl 1 ek
xilit 5 ek
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 2 db
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
málna 5 dkg