Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrókarika

Túrókarika
Túrókarika
31 perc / előkészület: 25 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fánkok és fánkszerű tészták sok-sok változata közül ez a túrókarika nagyon egyszerűen elkészíthető, kezdők is bátran
kipróbálhatják.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

ajánlat

Bármilyen savanykás lekvárt kínálhatunk hozzá. Mi házi baracklekvárral fogyasztottuk.
Kiadós leves után második fogásként is megállja a helyét, de desszertként is kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót.
  2. A puha vajat a tojássárgákkal habosra keverjük.
  3. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben feloldjuk.
  4. A túrós liszthez adjuk az élesztős tejet és a vajjal elkevert tojássárgát, és jól összegyúrjuk.
  5. A tésztát konyharuhával letakarva 30 percig pihentetjük.
  6. Ezt követően lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval korongokat szúrunk belőle. A korongok közepét kb. 2 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  7. Egy nagyobb serpenyőbe kb. 2-2,5 cm magasan olajat öntünk, amit felforrósítunk. Próbadarabkával ellenőrizzük, hogy elég forró-e az olaj.
  8. A karikáknak  mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt szép pirosra sütjük.
  9. A tésztából leeső széleket és a kiszúrt közepeket ismét összegyúrhatjuk, és kiszaggathatjuk, de akár változtatás nélkül is kisüthetjük, a gyerekek biztos örülnének neki.
  10. Amikor kisültek, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
  11. Vaníliás porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.

  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 47 285
elküldve: 20
receptkönyvben: 837
elkészítve: 19/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt túrófánk, kelt túróskarika

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katalinka3
katalinka3 Wed, 2012-03-07 08:46

Ez egy nagyon finom recepted. A családomnak már sokszor elkészítettem, mindig nagy sikere volt. Köszi, Katalinka.

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-03-08 16:41

Szia Katalinka !
Örülök, hogy bejött neked ez a recept és a családodnál is olyan sikeres volt, hogy többször is elkészítetted.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Sun, 2011-02-27 17:22

Kedves Ungor Magdolna !
Remélem hamarosan sor kerül rá.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Sun, 2011-02-27 17:17

Köszönöm a kiemelést a No salty csapatnak.
Üdvözlettel . Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-26 15:32

Nagyon Finom lehet kipróbálom!!!!!!!!!

goan973
Annus G / goan973 Sat, 2011-02-26 14:48

Ha a lekvár és a vanília sodó mellett még a tetejére biggyesztünk a közepéből kiszúrt, külön kisütött minifánkot, kész a PAPANASI :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-26 12:08

A barack vagy eperlekváron kivűl ajánlanám nyakonönteni egy finom vaníliaszósszal :) Nállunk nagy kedvenc!

1458
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 25 dkg
tojássárgája 4 db
élesztő 2 dkg
tej 0.5 dl
cukor 3 teáskanál
1 csipet
vaj 6 dkg
napraforgó olaj 5 dl