Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrókrémes gyümölcstorta

Túrókrémes gyümölcstorta
Túrókrémes gyümölcstorta
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt bukkantam rá erre a receptre, természetesen szokásomhoz híven ezen is módosítgattam. Van amikor sokkal több tejszínt teszek hozzá, akkor sokkal habosabb, úgy is nagyon finom.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:

  1. A 3 tojást kettéválasztjuk, a sárgájához  teszünk 2 ek cukrot és a fél sütőport.
  2. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját is jó habosra verjük, ezután a két habot óvatosan összekeverjük, és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, kézi habverővel lassan csomómentessé keverjük.
  3. Kapcsos tortaformában kb. 15 perc alatt szépre sütjük.

Krém:

  1. A vaníliapudingot 5 ek cukorral 3 dl tejjel sűrűre főzzük, hűtjük.
  2. Amíg hűl,  tejszínt 2 ek porcukorral habosra keverjük, keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a zselatinfixet.
  3. A kihűlt vaníliapudinghoz mixerrel hozzákeverjük a túrót, utána óvatosan a felvert tejszínhabot is.
  4. A tortaforma aljában lévő piskótalapra kenjük a túrós habos masszát, rárendezzük a gyümölcsöt, és az előírás szerint 4 ek cukorral elkészített gyümölcszselét szépen ráöntjük. Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.
  5. Mielőtt lekapcsolnánk a tortaformát, késsel körbevágjuk. Szépen szeletelhető és nagyon finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 119 319
elküldve: 56
receptkönyvben: 557
elkészítve: 33/40
Facebookon megjelent: 1

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Túrókrémes torta, gyümölcstorta, tejszínhabos túrótorta, cseresznyés túrótorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Callista
Callista Wed, 2018-05-30 09:13

Köszi szépen megcsináltam, eperrel a tetején, nagyon jó recept! :-)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-01-07 00:58

Kedves Nosalty!

A Facebookon való mai kiemelés tényét, mikor óhajtjátok ideírni????
Egyik szakácsnál kiírjátok, másiknál nem.....!
Hmmm.......ezt program írja......rossz a program! :)

Kiemelve a Facebookon: 2018. Január 6-án!!!

ftina
ftina Sat, 2017-07-01 22:23

Kedves Rhode! Fėrjem nagy kedvence a túrótorta. Annyit våltoztattam arjta, hogy az ő kedvence a ribizli. Szóval az került a tetejére. Szuper a recept. A piskóta, a krém, minden jôl sikerült. Köszönöm a receptet!

Rhode
Rhode / Rhode Sun, 2017-07-02 10:26

Kedves Ftina!
Örülök, hogy jól sikerült, jó étvágyat hozzá és további jó sütögetést!

Niccole
Macskamentha / Niccole Sat, 2014-06-28 15:48

Kedves Rhode!

Eredetileg egyszerű pudinggal töltött gyümitortát terveztem, de a friss cseresznyémhez eszembe jutott, hogy a túró jobban illene. Ekkor találtam rá a receptedre.
Elkészítettem eme csodás tortát egy családi összejövetelre, mondanom se kell, nagy sikere volt! Nem is maradt belőle. :-)
Nekem csak zselatin állt rendelkezésemre, amit egy kis nem túl meleg vízben oldottam fel, hozzákevertem a túrót apránként és a hűtőbe tettem úgy 10 percre. A hab felverése még mindig nem megy, szóval egy szifon és némi habfixálóval csaltam kicsit, de működött! ;-)
A piskótára még egy kis házi meggylekvár is került a túrókrém előtt.
Köszönöm a receptet!

Üdv.:

Niccole

Rhode
Rhode / Rhode Sun, 2014-06-29 19:08

Kedves Niccole!
Örülök, hogy sikere volt. Ha valóban kemény habot szeretnél akkor a következőket érdemes betartani: ha valódi tejszínből készíted, akkor nagyon jól le kell hűteni nem csak a habtejszínt, hanem az edényt is amiben készíted, a mixer legkisebb fokozatával lassan kell verni, amikor elkezd sűrűsödni, akkor szoktam beleszórni a porcukrot és a habfixálót. Általában jól sikerül, de ha problémád van vele, akkor növényi habalapot vegyél, én Meggle habalapot használok, vagy Hullala alapot. Ezeket is jól lehűtöm, de itt nem kell annyira óvatosan, nyugodtan mehet a legnagyobb fokozaton, és nem kell bele habfixáló sem. Egyébként a növényi hab nem csak azért jobb, mert könnyebb vele dolgozni, hanem azért is, mert sokáig eltartható, nem romlik könnyen és nem csapódik ki a vaj sem, ha esetleg túl sokáig kevernéd.
Üdv. Rhode

230
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
tehéntúró 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
cukor 9 ek
habtejszín 3 dl
porcukor 2 ek
zselatinfix 20 g
tortazselé 2 csomag
cseresznye 30 dkg