Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-almás kehely

Túrós-almás kehely
Túrós-almás kehely
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem költeménye:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rumban megáztatjuk az aszalt szilvát.
  2. A megolvasztott vajba beletesszük a megpucolt és felkockázott almát, megszórjuk fahéjjal, 2 ek cukorral, és saját levében megpároljuk.
  3. A túrót összeturmixoljuk, beletesszük a porcukrot, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citrom levét, és a felvert tejszínt óvatosan beleforgatjuk.
  4. A vajas kekszet morzsára összetörjük, és a megáztatott aszalt szilvát apróra vágjuk.
  5. Rétegezzük a kelyhekbe: alulra almás réteg, rá a túró fele, rá az aszalt szilva, túró másik fele, és a tetejét megszórjuk az összetört keksszel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 593
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós kehely, túrós-kekszes pohárkrém, almás-túrós poharas desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

795
alma 6 közepes db
cukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
tehéntúró 0.5 kg
porcukor 5 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
habtejszín 2 dl
tejföl 2 ek
aszalt szilva 10 dkg
rum 3 ek
keksz 10 dkg
vaj 3 dkg