Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-almás zsemlefelfújt

Túrós-almás zsemlefelfújt
Túrós-almás zsemlefelfújt
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Édeskönyvben találtam erre a receptre. Maradék péksütemény felhasználására tökéletes. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szeletekre vágott zsemlét leöntjük meleg tejjel, majd kinyomkodjuk.
  2. Jól elkeverjük 2 tojássárgával, 60 g porcukorral és 60 g vajjal. Hozzáadjuk a 2 tojásfehérjéből vert habot.
  3. A túrót áttörjük, és elkeverjük 1 tojással és 80 g porcukorral.
  4. A reszelt almát összekeverjük a maradék 30 g porcukorral, fahéjjal és a mazsolával.
  5. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a zsemle felét, rá a túró fele. Erre öntjük az almát, amit befedünk a maradék túróval, végül a zsemlével.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós almás felfújt, édes felfújt gyümölccsel, gyümölcsös túrós zsemlefelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

940
zsemle 6 db
tej 6 dl
vaj 8 dkg
tojás 3 db
porcukor 17 dkg
tehéntúró 50 dkg
alma 3 közepes db
fahéj 1 késhegynyi
mazsola 3 dkg