Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-barackos charlotte

Túrós-barackos charlotte
Túrós-barackos charlotte
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bonyolultnak látszó, de nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény. A krém ízlés szerint variálható, bármilyen lédús gyümölccse, vagy akár anélkül is elkészíthető. Ha esetleg marad ki krém, kis tálkába vagy pohárba téve lehűtjük, és tejszínhabbal, gyümölccsel díszítve pohárkrémként is fogyaszthatjuk.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Családi, baráti összejövetelekre, előző nap elkészíthető, elkészítendő sütemény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett sütőlapon megsütjük.
  2. Miután megsült, még melegen feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral, és szorosan feltekerjük.
  4. A krémhez a tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral, és feloldjuk benne a zselatint. Kihűtjük.
  5. Felverjük a tejszínhabot. 
  6. Az őszibarack befőttet kis kockákra vágjuk. 
  7. Ha kihűlt a zselatinos tej, hozzákeverjük a túrót, a cukrot, a barackdarabokat és végül a tejszínhabot. Ízlés szerint reszelt citromhéjat is keverhetünk bele.
  8. Az összeállításhoz egy kb. 2 literes félgömb alakú edényt kibélelünk folpackkal úgy, hogy minden oldalon túl lógjon a fólia.
  9. A piskóta tekercset felszeleteljük, és a közepétől kezdve kibéleljük vele a formát. 
  10. A kész krémet a formába öntjük.
  11. A maradék piskótatekerccsel kirakjuk a krém tetejét. Ha nem maradt elég piskótatekercs, a hiányzó részt befedhetjük babapiskótával is.
  12. A fóliát ráhajtjuk a piskótára úgy, hogy mindenhol befedje.
  13. Legalább 6 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 49 638
elküldve: 19
receptkönyvben: 528
elkészítve: 27/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

piskótabomba, túrós charlotte, lekváros piskótabomba

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cica1967
Cica1967 Sun, 2014-04-20 17:15

Turo helyett mascarponeval es habtejszinnel keszitettem. Igy tejet nem raktam mar bele csak felvertem habnak a tejszint es kikeveretem a mascarponet cukorral, fel citrom reszelt hejaval. A baraqck befott leveben felmelegitettem a zselatin lapokat, amikor langypos volt a kremhez kevertem, utana bele a kockazott barackot. Most csinaltam 2.x, hul a hutoben mar... Isteni volt az elso fel eve, remelem ez is az lesz! Koszi a re3ceptet, az otletet!

Lauraaa27
Lauraaa27 Thu, 2013-12-12 18:45

Milyen tejszín kell bele? Habtejszín vagy csak sima tejszín? Ha habtejszínnel csinálom, akkor is kell bele zselatin?

Czápika
Czápika / Czápika Thu, 2013-12-12 21:19

Habtejszín kell bele. Nem tudom milyen a sima tejszín. Főzőtejszínre gondolsz? Zselatin mindenképpen kell bele, különben szétfolyik, mikor kiborítod a formából.

prettygirldk
prettygirldk / prettygirldk Sat, 2012-07-21 09:56

Már 3x megcsináltam ezt a tortát, és valami isteni finom lett mint a 3 alkalommal! Köszi a receptet!
Timcsyy: Köszi a joghurtos ötletet, nálunk nem lehet kapni túrót, és ritkán tudunk szerezni, én is kipróbálom joghurtal.

Czápika
Czápika / Czápika Wed, 2012-07-25 12:37

Kedves prettygirldk!

Nagyon örülök, hogy ízlik Nektek ez a süti, mi is nagyon szeretjük. Biztos finom lesz joghurttal is, írd majd meg, milyen!
Üdv, Czápika

Timcsyyy
Timcsyyy Sat, 2012-05-12 12:06

Sziasztok! :)Én is megcsináltam ezt a tortát, annyi változtatással, hogy túró helyett joghurtot tettem hozzá mivel egy páran nem szeretjük a túrót. Így is nagyon finom lett.

prettygirldk
prettygirldk / prettygirldk Thu, 2012-04-12 17:53

A receptben ez áll: "Miután megsült, még melegen feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral, és szorosan feltekerjük."
De miért nem ajánlott, hogy rögtön amikor kivesszük a sütôbôl, akkor rátesszük a lekvárt és úgy tekerjük be??? :O

Czápika
Czápika / Czápika Thu, 2012-04-12 19:28

Azért, mert ha a forró piskótába teszed a lekvárt megolvad, a piskóta magába szívja és egy ragacsos massza lesz belőle.

lorincz orsi
lorincz orsi Fri, 2012-03-09 19:42

szia!
Holnap elkészíteném a tortádat. Mennyi túrót teszel hozzá? És mennyi zselatint?
Orsi

Czápika
Czápika / Czápika Fri, 2012-03-09 23:03

Szia!
25 dkg túró és 1 cs zselatin. Benne van a receptben is, csak lejjebb kell görgetni a csúszkát. A barackot ne hagyd ki! :)
Üdv:Czápika

kisildi2
kisildi2 Wed, 2012-03-07 06:24

Ehhez a piskótához nem kell a tojások fehérjét habbá verni?

Czápika
Czápika / Czápika Wed, 2012-03-07 12:10

Nem, a sárgájával együtt kell felverni. A végeredmény ugyanaz, mintha külön vernéd fel a fehérjét és utána kevernéd bele a sárgáját. Szerintem így egyszerűbb. De ha neked szimpatikusabb külön, természetesen úgy is lehet. A lényeg, hogy a végén legyen egy piskóta tekercsed. :)

344
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 4 ek
habtejszín 3 dl
tej 2 dl
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 20 g
tehéntúró 25 dkg
őszibarack konzerv 20 dkg