Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-barackos papucs

Túrós-barackos papucs
Túrós-barackos papucs
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tanakodtunk, hogy mit süssünk ebédre. Valami kelt tésztásat szerettünk volna... túrós batyu, lekváros bukta? Ötvöztük a kettőt.:)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék 1

Töltelék 2

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet langyosra melegítjük a mézzel, nem forrósítjuk! Az élesztőt belemorzsoljuk, és egy konyharuhával letakarjuk, ameddig fel nem fut (5 perc).
  2. A tészta hozzávalóit egy tálba helyezzük, majd a felfuttatott élesztővel lágy tésztává gyúrjuk össze. Kb. 10 percig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz.
  3. Meleg helyen való egy óra kelesztés után a duplájára kelt. 
  4. Téglalap alakúra kinyújtjuk, és 15-20 db négyzetre felvágjuk.
  5. Az egyes darabokat megkenjük túróval, majd lekvárral, a 2 szélét behajtjuk, és tojássárgájával lekenjük.
  6. 180-200 °C-on 25-30 perc alatt megsülnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 883
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

krisztaaa

Mióta szakács: 2010.11.04.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukormentes túrós-barackos papucs, lekváros-túrós papucs, kelt tésztás túrós-lekváros papucs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

709
finomliszt 20 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
vaj 5 dkg
1 csipet
tojás 1 db
tej 1 dl
élesztő 30 g
édesítőszer 1 ek
méz 1 ek
tojás 1 db
tehéntúró 30 dkg
vaníliaaroma 5 csepp
édesítőszer 2 ek
cukormentes lekvár 20 ek
tojássárgája 1 db