Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu Anett konyhájából

Túrós batyu Anett konyhájából
Túrós batyu Anett konyhájából
90 perc / előkészület: 70 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt sem csinálom nagyon édesre, és a végén szórok rá porcukrot is.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés langyos tejbe egy kiskanál cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet sóval, cukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a két tojássárgáját is, összekeverjük, majd a közepébe mélyedést készítünk, és belekeverjük a tejes élesztőt. Összedolgozzuk, majd egy órát kelesztjük a tésztát.
  2. Amíg a tészta letakarva kel, addig elkészítjük a krémet is. A hozzávalókat jó alaposan kikeverjük, és mire megkel a tésztánk, addig a búzadara is megdagad a krémben.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 1 cm vastagra nyújtjuk. Kockára vágjuk, közepükbe kanalazzuk a túrót (osszuk el egyformán), ha kész a tészta, kocka átlósan szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, hagyjuk állni 30 percet, majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Ha aranybarna a teteje, akkor már jó, és kivehetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 66 936
elküldve: 19
receptkönyvben: 783
elkészítve: 68/68
Facebookon megjelent: 1

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós bukta, túróval töltött batyu, kelt batyu

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Egerszeg1
Egerszeg1 Wed, 2015-10-21 16:03

Szia, a 6 adag hány db lesz? 15 főre szeretném elkészíteni :) Köszi.

tealány
tealány Sun, 2015-02-08 09:53

Kipróbáltam és gyönyörűen megkelt a tészta. :) Nagyon finom lett. Köszönöm az ötletet!

Anett házias ízei
Anett házias ízei / Anett házias ízei Sat, 2014-02-15 08:45

Nekem nem ragadt rá a sütőpapírra. Nem gondolnám, hogy a vaj mennyiségével gond van. Szerintem az is megoldás lehet, ha lisztezett aljú vagy olajjal esetleg vajjal megkent tepsibe sütöd. De igazából ha azért ragadt le, mert esetleg kifolyt a túrókrém, akkor több darát kellene tenni a krémbe, hogy ne legyen folyós. Remélem tudtam segíteni.

Eszter121
Eszter121 / Eszter121 Wed, 2014-02-12 13:33

Nagyon finom lett. Csak az volt a gond, hogy ráragadtak a sütőpapírra. Lehet a 7,5 dkg margarin helyett 10 dkg kéne.

Andus54
Andus54 Wed, 2014-02-19 11:36

Én ma újra megsütőm ,mert nagyon finom....Ha szilikonos sütőpapírt használsz ,nem fog odaragadni..

Andus54
Andus54 Sun, 2014-02-09 17:15

Nagyon finom volt ,és tényleg a legfinomabb keltészta...köszi a receptet .

Epony
Epony Fri, 2014-01-31 13:52

A legfinomabb kelt tészta, amit eddig sütöttem! Régebben mindig olvasztott margarint használtam a kelt tésztákhoz. Nem tudom, hogy amiatt-e, hogy most csak belemorzsoltam a margarint vagy a hozzávalók jó arányának köszönhetöen, de a lényeg, hogy nagyon finom, puha péksütit sikerült sütnöm! :)

hsgyorgyi
hsgyorgyi Mon, 2014-01-20 14:27

Bocs, de az elkészítésnél, nem egy kis kanál cukrot akartál írni az élesztő belemorzsolása előtt?

580
finomliszt 50 dkg
tej 3 dl
friss élesztő 1.8 dkg
tojássárgája 2 db
1 csipet
margarin 7.5 dkg
cukor 2 csapott ek
tehéntúró 25 dkg
cukor 3 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 1 ek
búzadara 2 púpozott ek
tojás 1 db