Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu Anita konyhájából

Túrós batyu Anita konyhájából
Túrós batyu Anita konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet már elég régen az egyik kolléganőmtől kaptam, amit kelesztőtálakhoz mellékeltek anno. Ebből az alaptésztából készítem a lekváros buktát,  az aranygaluskát, a mákos/diós kalácsot.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meglangyosított tejet kelesztőtálba öntjük, beletesszük a cukrot, sót, olajat, ráöntjük a liszt egy részét, és jól elkeverjük a finomra reszelt élesztővel. Kicsit hagyjuk felfutni.
  2. Ezután ráütjük a tojást, majd a többi liszttel simára dolgozzuk az egészet. Olyan keménységű legyen, hogy már ne terüljön el a tálban (nokedlinál keményebb), és ne ragadjon a keverőkanálra (én kézzel szoktam dagasztani). Légmentesen lezárjuk a tálat, kétszeresére kelesztjük a tésztát.
  3. Amíg kel a tészta, a tölteléket elkészítjük: a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
  4. A tészta kiborításánál ügyeljünk arra, hogy lisztezett legyen a deszka. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagságúra. Négyzetekre vágjuk, és a közepükre halmozzuk a túrótölteléket.
  5. A négyzet egymással szemben lévő sarkait középre behajtjuk, hogy a töltelék fedve legyen.
  6. Tepsibe sorakoztatjuk a batyukat (közöket olajozzuk), majd egy rövid kelesztés után előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
  7. Tetejüket olajjal bekenjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 038
elküldve: 0
receptkönyvben: 170
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós táska, túrós kelt tészta, túrós batyu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1060
tej 4 dl
1 kk
cukor 3 ek
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 70 dkg
tojás 1 db
élesztő 4 dkg
tehéntúró 50 dkg
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 teáskanál
mazsola 1 marék
napraforgó olaj 1 ek
porcukor 1 ek