Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu bodzával Giovanna konyhájából

Túrós batyu bodzával Giovanna konyhájából
Túrós batyu bodzával Giovanna konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apósom kedvence ez a batyu, amelyen mindig az idénynek megfelelően csavarintok egyet, most éppen bodzaszezon van, ezért került a túróba bodza:) Finom, illatos, akár pár napig is puhán maradó tésztával (ha marad).

hozzávalók / 6 adag

Batyutészta

Bodzás túrókrém

Tetejére

ajánlat

Reggelire, uzsonnára, desszertként, bármikor!

Szólj hozzá!

elkészítés

Batyutészta

  1. Langyos tejben az élesztőt kis cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval, cukorral, majd az élesztős tejjel, végül az olvasztott vajjal összedolgozzuk, hagyjuk duplájára kelni.

Bodzás túrókrém

  1. Az áttört túrót elkeverjük a cukorral, vaníliás pudingporral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatjuk bele. (Vagy a két tojást csak egyszerűen hozzátesszük:)). Végül a bodzaszörppel ízesítjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kb. 3 mm vastag négyzet alakra nyújtjuk. 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükre teszünk egy-egy kanállal a töltelékből.
  3. A négyzetek sarkait középen összefogjuk, csavarunk rajta egyet. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, hagyjuk kb. 20 percig pihenni, végül lekenjük felvert tojással a batyukat. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20*20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 360
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós batyu, bodzás túrós batyu, túrós táska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

791
finomliszt 50 dkg
cukor 3 ek
tej 3 dl
vaj 10 dkg
1 késhegynyi
élesztő 2 dkg
tehéntúró 50 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
szörp 0.5 dl
tojás 1 db