Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu - Helena konyhájából

Túrós batyu - Helena konyhájából
Túrós batyu - Helena konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy alkalommal a szomszédasszonyomtól kaptunk túrós buktát kóstolóba. A gyerekeimnek nagyon ízlett és mondták, hogy kérjem el a receptet. Igaz, hogy már régebben nem sütöttem batyukat, így másnap nekiálltam és megsütöttem. Azt mondta a lányom, hogy anya ez a tészta pontosan olyan, mint a szomszéd nénié, nem kell a recept. Rájött, hogy én is meg tudom sütni. Erre szoktam mondani, hogy a szomszéd füve mindig zöldebb???

 

 

 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük, beleteszünk 1 ek cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. Amikor felfutott az élesztőnk, hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját, az 1 egész tojást, a maradék cukrot, tejfölt és alaposan kidolgozzuk a tésztát (kenyérsütőben) majd kelesztjük.
  3. Két részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, derelyevágóval 10x10 cm-es kockára vágjuk, megtöltjük töltelékkel. A négy sarkát összenyomjuk, és kiolajozott tepsibe rakjuk, majd egyenként megkenjük őket olajjal, hogy amikor megkelnek, ne tapadjanak nagyon össze.
  4. Megkenjük tojással, kelesztjük kb.30 percet és megsütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 373
elküldve: 0
receptkönyvben: 234
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós táska, mazsolás-túrós batyu

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2011-12-03 16:45

Szia kiki4241!
Volt ,amikor mindjárt beleöntöttem,máskor meg a végén tettem hozzá és még kb.5 percig keverettem a géppel.

kiki4241
kiki4241 Fri, 2011-12-02 18:14

Szia Helena!
Arra lennék kíváncsi, hogy a tésztába az olvasztott vajat apránként kell belecsurgatni és úgy dagasztani?
Előre is köszönöm a válaszod!

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2011-11-16 11:11

Szia sütipofa!

Párkányban élek és nálunk másképpen vannak a lisztek elnevezve,és lefordítva írtam,de gondolom,hogy nálatok az rétesliszt.
Nálunk van simaliszt-hladká múka,félsima-polohrubá múka és daraliszt-hrubá múka.

sütipofa
sütipofa Tue, 2011-11-15 21:20

szia Helena!
Milyen az a félsima liszt? Fele rétes fele finom liszt?köszi

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2012-01-08 16:59

A félsima az rétesliszt!
Elnézést én lefordítottam a nálunk lévő liszt nevét szó szerint,de rosszul.
Nálunk(Párkányban) van dara,féldara(nem is félsima) és sima liszt.

1094
rétesliszt 80 dkg
cukor 4 ek
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
élesztő 42 g
tejföl 175 g
1 csipet
tej 2 dl
vaj 18 dkg
tehéntúró 50 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
búzadara 2 evőkanál
cukor 5 ek
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 10 dkg
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db