Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu helena konyhájából

Túrós batyu helena konyhájából
Túrós batyu helena konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma a bableves mellé készítettem, és nagyon jól sikerült. A kelt tésztákat már rendszeresen csakis tang zhonggal készítem, ilyenkor kevesebb tej kell hozzá.

hozzávalók / 5 adag

Kelt tészta

Túró töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés meleg, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, és jól kidolgozzuk a tésztát. A vajat olvasztva adjuk hozzá, kb. 10 perc dagasztás után.
  3. A tésztát szép simává dolgozzuk, majd kelesztjük.
  4. Kelesztés után kinyújtjuk, kockákra vágjuk, és megtöltjük túróval, a 4 sarkát összefogjuk, és jól nyomjuk össze.
  5. Kivajazzuk a tepsit, és belerakjuk a batyukat, majd kelesztjük. Megkenjük tojással vagy olajjal.
  6. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.

Túró töltelék

  1. A túrót törjük át, és adjuk hozzá a cukrot, a beáztatott mazsolát, a tojássárgáját, és a felvert tojásfehérjét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 103
elküldve: 3
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós táska, túrótöltelékes batyu, mazsolás túrós táska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

965
finomliszt 60 dkg
tojás 1 db
cukor 3 ek
friss élesztő 42 g
tej 2 dl
vaj 8 dkg
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 1 db