Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu Tsport konyhájából

Túrós batyu Tsport konyhájából
Túrós batyu Tsport konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfinomabb túrós batyu, amit valaha ettem. A tészta omlós, és puha.

hozzávalók / 12 adag

Tészta készítés

Túrós töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A lisztet, sót, cukrot, élesztőt, hideg vajat összekeverjük egy kicsit. A vaj legyen hideg, és csak addig keverjük a masszát, míg a vaj darabos lesz. Kb 1 cm-es darabok maradjanak.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a tejet és a vizet (ez meleg legyen).
  3. A 2 masszát összeöntjük, és spatulával lágyan összekeverjük. Nem kell teljesen homogénre, a cél, hogy a vajdarabkák még benne maradjanak. Így egy nyúlós masszát kapunk, de így jó.
  4. Letakarjuk a tálat, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékletűre melegítjük. Finoman átgyúrjuk, és 50x50 cm-esre nyújtjuk.
  6. 3 egyenlő részben egymásra hajtjuk, mint a leveleket, és újra kinyújtjuk. Ezt megismételjük 2-3-szor. 2 fele vesszük a tésztát, hogy könnyebb legyen nyújtani, így 2x6 db batyu lesz belőle.
  7. Megtöltjük a túróval, a széleit megkenjük tojással, és 4 oldalát összefogva, felül megtekerve batyut formázunk belőle.

Túrós töltelék

  1. A túrót összetörjük, és hozzáadjuk a cukrot, citromhéjat, citromlevet, és a tojást. A tojás méretétől függően 1 vagy 2 db kell bele.
  2. A túróval megtöltjük a batyukat, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 520
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tsport

Mióta szakács: 2015.08.07.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny, Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Mennyei túrós batyu, túrós táska, túrótöltelékes kelt batyu

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tsport
Tsport / Tsport Tue, 2015-08-11 23:25

Nem annyira nyúlós, mint a nokedli, de hidegen, lisztezve jól nyújtható. Természetesen kell lisztezni a deszkát, de csak annyit amennyit felvesz.

fehérke37
fehérke37 Tue, 2015-08-11 12:44

Nyúlós masszát teszek este a hűtőbe, azt reggel hogy lehet nyújtani? Gondolom bőven kell lisztezni

481
kenyérliszt BL80 350 g
1 kávéskanál
cukor 250 g
friss élesztő 15 g
vaj 250 g
tojás 1 db
tej 1.25 dl
víz 60 ml
tehéntúró 500 g
porcukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tojás 1 db