Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós batyu Tuba konyhájából

Túrós batyu Tuba konyhájából
Túrós batyu Tuba konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem nem szereti a szendvicseket, elég volt az iskolában... 3 műszakban jár dolgozni, valamit kell csomagolni, így minden alkalommal más édes tésztát visz magával. Ez az egyik kedvence!

Elfogyott a túrós töltelék, de még két batyu vissza volt. Házi szilvalekvárral töltöttem meg, bár ízlés kérdése, ki mivel tölti!

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy kevés, langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk (elhagyható, habár így jobb lesz a tészta), belerakjuk a tojássárgáját, a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. A maradék langyos tejet apránként adagolva félkemény tésztát gyúrunk.
  3. Kb. 1 órát pihentetjük meleg helyen, lisztezve, letakarva.
  4. A töltelékhez a tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a túróval, a cukorral, a citrom héjával és a mazsolával (nem kell előtte beáztatni) összekeverjük. A fehérjét villával habosra verjük, majd belekeverjük a túrós masszába.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, vékonyra, négyzet alakúra kinyújtjuk, majd felkockázzuk. (10x10-es kockákkal könnyű dolgozni.) Megtöltjük, majd a csúcsokat egybefogjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk, a csúcsot picit belenyomjuk.
  6. Sütőpapíros tepsin kis helyet hagyva köztük, felvert tojással megkenjük, majd aranybarnára sütjük. Porcukrozva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 696
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuba

Mióta szakács: 2010.05.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós táska, kelt túrós batyu, mazsolás túrós batyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

838
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 1 db
élesztő 1.5 dkg
napraforgó olaj 0.4 dl
tej 2 dl
cukor 1 csipet
0 ízlés szerint
tehéntúró 25 dkg
tojás 1 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db