Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós blinc

Túrós blinc
Túrós blinc
61 perc / előkészület: 35 perc főzés: 6 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nigella kiváló desszertjét készítettem el. Nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Az áfonyaszószhoz

ajánlat

12 darab lesz belőle, 6 személynek elegendő.

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintához

  1. Először készítsük el a palacsintákat. Kézi habverővel keverjük össze a tésztának valókat. Először a lisztet a tojással, majd a folyadékot, és végül az ízesítőket. Keverjük csomómentesre, majd tegyük félre a hűtőbe egy rövid időre.
  2. Közben olvasszuk meg a vajat, és hagyjuk egy kicsit visszahűlni. Amikor a palacsintatészta pihenőideje letelt, keverjünk hozzá egy evőkanálnyi olvasztott vajat.
  3. Hevítsünk fel egy nagyjából 20 cm átmérőjű palacsintasütőt, és egy kevés vajat kenjünk el benne, hogy filmréteg szerűen bevonja az edényt. Amikor a serpenyő kellőképpen felforrósodott, öntsünk bele annyi tésztát, hogy épp beborítsa az alját, rázogassuk, hogy a tészta szétterjedjen. (Így a palacsintának lesz egy magasabb széle a serpenyő peremén, pont erre van szükségünk.)
  4. Süssük a palacsinta egyik oldalát, amíg a széle már kezd visszapöndörödni, és az alja teljesen megköt. Fordítsuk át egy tányérra, sült felével fölfelé, és takarjuk le egy konyharuhával. Folytassuk a palacsintasütést, amíg a tészta el nem fogy. 12 palacsinta kell, hogy legyen.
  5. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra légkeveréssel. A maradék olvasztott vaj egy részével kenjük ki a tálat, amelyben a blinceket fogjuk kisütni.

A töltelékhez

  1. Keverjük sima krémmé a töltelék hozzávalóit.
  2. Fektessünk magunk elé egy palacsintát, sült felével lefelé. Halmozzunk a közepére egy púpozott evőkanál tölteléket, és készítsünk batyukat belőlük.
  3. Kenjük meg a tetejüket bőven a maradék olvasztott vajjal, és süssük 20- 30 percig, amíg a blincek szép aranyszínűre pirulnak. Amíg sülnek, készítsük el az öntetet.

Az áfonyaszószhoz

  1. Tegyük az áfonyát egy edénybe a cukorral és a citromlével, és közepesen nagy lángon forraljuk fel. Hagyjuk 10 percig forrni. Keverjük hozzá a keményítőt, és főzzük tovább még fél percig, amíg a szósz szép sűrű és fényes nem lesz.
  2. Kivesszük a sütőből a blinceket, majd kicsit hagyjuk hűlni, és megszórjuk porcukorral, és őrölt fahéjjal.
  3. A tejföllel leöntjük közvetlen tálalás előtt, és a szósszal kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 741
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós palacsinta áfonyaszósszal, túrós palacsinta, különleges túrós palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

623
tojás 2 db
tej 1.5 dl
víz 75 ml
1 csipet
finomliszt 14 dkg
vaj 10 dkg
tehéntúró 35 dkg
krémsajt 20 dkg
tojás 1 db
cukor 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 5 ml
fekete áfonya 20 dkg
cukor 5 dkg
citromlé 1 citromból nyert
étkezési keményítő 1 evőkanál
porcukor 4 dkg
fahéj 1 kávéskanál
tejföl 2.5 dl