Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós boci kráter

Túrós boci kráter
Túrós boci kráter
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítettem egy héttel ez előtt egy pudingos krátert, és a családnak nagyon bejött, és jött az ötlet, hogy milyen lenne, ha túrós lenne a töltelék? :)

Tejfölös cukros réteget persze lehet it is csinálni még hozzá, aki úgy szereti.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót kikeverjük a porcukorral és egy ek vanília aromával.
  2. 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk egy vanilin cukorral.
  3. A sárgákat 200 g cukorral fehéredésig turmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi anyagot, tejet, olajat, kakaót, rumaromát, lisztet és a sütőport.
  4. Majd a habot is beleegyengetjük.
  5. Kikenünk egy tepsit vajjal és lisztel, majd beleöntjük a masszát, és a túrót evőkanállal beledobálgatjuk.
  6. 10 perc nagy lángon, 35 perc kislángon, és már kész is. :)
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 47 930
elküldve: 12
receptkönyvben: 1 131
elkészítve: 54/78
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

túrós süti, boci piskóta, foltos túrós süti

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bgabriell
bgabriell Wed, 2016-12-21 21:50

Szia!
Szeretném kérdezni, hogy mekkora tepsihez jó ez a recept?
Köszönöm

Yudy
Yudy Sun, 2014-02-16 21:05

A tészta először sűrűnek tűnik, addig kell keverni, amíg újra kezd habosodni.
A megadott recept így jó, ezzel csináltam én is.

mataierika1219
mataierika1219 Mon, 2013-02-18 14:29

Szia! A sok jó hozzászólás után gondoltam megsütöm. Egyből mindenből dupla adagot vettem, de a tészta a liszttől olyan sűrű lett, hogy dagasztani lehetett volna... :( A végén még vagy 2dl tejjel hígítottam, hogy keverhető legyen. A sima, egy adagos receptnél is ilyen sűrű a tészta? Most a sütőben van, azért remélem jó lesz! :)

Habcsók Mézi
Habcsók Mézi / Habcsók Mézi Mon, 2013-02-25 20:24

Szia Erika! Sajnálom, hogy gond akadt a tésztánál, olyasmi állagú tésztának kéne lennie sütés előtt, mint a brownie-nak. Az olajtól lesz igazán puha a majdani süti. Én kipróbáltam már 250 g liszttel, is úgy is megállja a helyét, szóval lehet csökkenteni. Az hogy felhígítottad tejjel, szerintem is a legjobb megoldás ilyenkor! :) Remélem azért sülve már elnyerte a tetszéseket. Nálunk egészen biztosan, és a többi sütő szerint is. :) További Kellemes sütizést!

pakóca
pakóca Sun, 2012-07-29 15:51

Kedves Mézi, köszönöm a nagyszerű receptet, osztatlan sikert aratott a családban a süti :) Nagyon jó tésztája van, abszolút nem fullasztó. Annyira finom illata volt már sütés közben, alig bírtuk megvárni, hogy kicsit hűljön, és végre megkóstolhassuk. Kipróbálom a pudingos változatodat is :)

Dorci82
Dorci82 Wed, 2012-03-28 08:45

Nagyon finom lett, most fogom másodszor is elkészíteni. köszönöm a receptet!

macska rozi
macska rozi Mon, 2012-03-05 20:52

Kicsit kesve,de most keszitettem el!:)Mint igertem pudinggal csinaltam.Nagyon finom lett!legkozelebb kiprobalom a turos valtozatot is!:)Igazan egyszeru suti.

nmlss
nmlss Sun, 2012-03-04 17:18

Ez valami gyönyörű!!! Ha fele olyan finom, mint, ahogy most, sülés közben kinéz, akkor ez egy főnyeremény süti!! :)
(azért ennyire még nem koszoltam össze sütikészítéssel a konyhát, mint ezzel: mintha vulkánkitörés lett volna...igazi krátes süti tehát.. :-P :) )

maya52
maya52 Sun, 2014-02-16 15:20

Hogy ne írná már a cukrot én nem tudom ti hogy olvastok receptet.
Pedig ott van leírva.
A sárgákat 200 g cukorral fehéredésig turmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi anyagot, tejet, olajat, kakaót, rumaromát, lisztet és a sütőport.

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2012-03-01 21:15

készítés közben szembesültem én is a problémával, így a liszttel együtt tettem a tésztába. de szerintem azzal kellett volna fehéredésig verni a tojássárgáját :-( mind1, majd legközelebb. még sül, úh nem tudom, milyen lesz, de annyira nem ronthattam el...

Habcsók Mézi
Habcsók Mézi / Habcsók Mézi Tue, 2012-03-06 09:22

Oh igazatok van. Bocsánat, javítottam a receptben, igen a tojássárgákat a cukorral vertem fel. Remélem jól sikerült a süti. :)
Kellemes további sütizést!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2012-02-28 12:19

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.02.27. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2012-02-27 13:44

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.02.26. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

jesolo
jesolo Sun, 2012-02-26 19:04

Sziasztok!èn egy 26cm-es tortaformàba sutottem ès kozepèbe tettem a krèmet hàt hagyne mondjam hogy egy isteni finom recepet csak ajànlani tudom mindenkinek azt hiszem ezt sokszor megfogom sutni az olasz fèrjemnek is nagyon izlik!
Koszonom Habcsòk Mèzi

jesolo
jesolo Sun, 2012-02-26 17:34

na most vettem ki a sutobol a tejfolt muszàly ràkenni vagy el is hagyhatò?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-26 15:31

Ha túró és csoki akkor jöhet:-))
Elkészült, még van belőle, - azt hiszem, ez a süti véglegesen bekerül a családi repertoárban:-))
Szép délutánt kívánok!
Éva-Anyóca

anyamaci 22
anyamaci 22 Sun, 2012-02-26 12:40

Szia Mézi!De jó,hogy megosztottad velünk a kráter szelet túrós változatát.(nekem meg sem fordult a fejemben ez a változat)Régóta sütöm,nagyon bevált ez nálunk.Köszönöm még 1-szer!További szép napot!Anyamaci

jesolo
jesolo Sun, 2012-02-26 12:12

jaj elfelejtettem kèrdezni a pudingpor fozos vagy fozès nèlkuli ès milyen izzel finomabb?

jesolo
jesolo Sun, 2012-02-26 12:07

Mondjàtok nekem hogy kell csinàlni a pudingporral mik az arànyok mibol mennyi?
Koszonom ès szèp napot mindenkinek!

vkjudit
vkjudit Sun, 2012-02-26 11:47

Szio
A Sütést légyszi írd le? Mi az , hogy kisláng-nagyláng.Előmelegített sütő?
Köszi Judit

Habcsók Mézi
Habcsók Mézi / Habcsók Mézi Sun, 2012-02-26 12:12

Kedves Judit!
Előmelegített sütő igen, nekünk itthon sima gázsütő van, de körülbelül az első tíz perc 200 fokon történik, az összes többi olyan 160 körül, nálam csak annyit lehet állítani, hogy mekkora intenzitással ég a láng, kis-közepes-vagy nagy. A lényeg hogy a 10 perc nagy intenzitású hő után, elég egy alacsonyabb fokozaton 35 percig, kb, tűpróbáig. Remélem valamelyest tudtam segíteni.
Kellemes Sütizést! :)

macska rozi
macska rozi Fri, 2012-02-10 19:37

Szia!
Gondolom a pudingosat ugyan igy keszitem...a pudingot surubbre fozzem?Mert lusta vagyok lemenni turoert:)))pudingom meg van itthon:)koszike

Habcsók Mézi
Habcsók Mézi / Habcsók Mézi Fri, 2012-02-10 21:40

Kedves Rozi!
Remélem még nem túl késő a válaszhoz, lehet ez alapján igen, de puhább lesz a tésztája ha fél deci helyett 1 deci olaj kerül bele, a pudingnak nem kell nagyon sűrűnek lenni, nekem olyan szokásos állaga volt csurgatós jellegű, és sütés után az is szépen szeletelhető volt késsel.
Szerintem ez az egyik leghálásabb süti, gyorsan kész, mutatós, és mindenki szereti. :)
Kellemes sütizést! :)

anyuli60
anyuli60 Fri, 2012-02-10 18:54

Ezt a finom sütit én már nagyon rég óta sütöm, a család kedvence! Mindenki próbálja ki!!!

366
tehéntúró 250 g
porcukor 100 g
vaníliaaroma 10 ml
tojás 5 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 200 g
tej 1 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 4 ek
finomliszt 300 g
rumaroma 10 ml
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál