Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós citromtorta

Túrós citromtorta
Túrós citromtorta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Citromtortát szerettem volna sütni... saját szülinapomra és a férjemére. Tesóm pedig túrótortát követel rajtam, úgyhogy gondoltam a kettőt összekötöm. :) Így találtam ki ezt a túrós-citromos krémet. Nagyon jól lehet vele dolgozni, díszíteni is, jó az állaga, és ami a legfontosabb, nagggyon citromos, de mégsem savanyú. Kicsit a gyermekkorom  túró rudijára emlékeztet, ami szintén jó citromos volt.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral.
  2. Ezután fakanállal óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Kikent tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kész, teljesen kihűtjük.

Krém

  1. Egy nagyobb lábosba reszeljük a citromok héját, belefacsarjuk a citromok levét, belerakjuk a pudingporokat, majd az egészet csomómentesre keverjük a tejjel, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ezután kihűtjük a pudingot.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Kb negyedét félrerakjuk a torta bevonásához, díszítéséhez. A többi krémbe belekeverjük a túrót.
  3. A piskótát vízszintesen három részre vágjuk. Az alsó lapra kenjük a túrós krém felét, rárakjuk a középső lapot, rákenjük a krém másik felét, és befedjük a harmadik lappal.
  4. A félretett citromos krémmel bevonjuk a tortát, és fantáziánk szerint díszítjük (én most krémrózsákkal díszítettem, a torta közepére mandarinból készítettem rózsát, amit színtelen zselatinnal vontam be). Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek és szépen megdermedjen a krém.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 26 158
elküldve: 7
receptkönyvben: 153
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túró-citrom torta, túrós-citromos torta, túró torta, citrom torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Haynal1
Haynal1 Wed, 2018-02-21 12:41

A hétvégén megsütöttem ezt a tortát. Sajnos kinézetre nem lett az igazi, valamiért nagyon nehezen akart megállni. A krém mennyisége nagyon sok, a második rétegtől az alsó kezdett szétfolyni, pedig azt gondolom hogy kellően sűrű és hideg volt.
Ízre finom lett, de nem hasonlított a képen látható szép tortára. :-(

kadara
kadara / kadara Sun, 2014-07-06 21:04

Annnnnnnnnnnnyira, de annnnnnnnnnyira finom lett!!!!!! Hűsítő, fincsi!!!!

581
tojás 10 db
finomliszt 10 evőkanál
cukor 10 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 4 tasak
tej 1 l
citrom 3 db
margarin 25 dkg
cukor 35 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
tehéntúró 50 dkg