Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-csokis muffin

Túrós-csokis muffin
Túrós-csokis muffin
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kismillió sikeres, illetve kevésbé sikeres muffin sütési kísérletem eredményeként bizton állíthatom: ez egy elronthatatlan, isteni recept! Sós verziójával hamarosan jelentkezem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kevés vízzel és citrom-, vagy narancslével higított, tetszőleges gyümölcslekvárral tálalhatjuk, de a tészta annyira finom, omlós, hogy mi leginkább magában, borongósabb napokon puha vajjal esszük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
  2. A puha vajat magas fokozaton habosra keverjük a cukorral, majd a két tojással.
  3. Hozzáadjuk a vaníliát, a citrom és a narancs lereszelt héját, végül a narancs kifacsart levét.
  4. Hozzáadjuk a túrót.
  5. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval és a sütőporral.
  6. A csokoládét apró darabokra vágjuk.
  7. A lisztet kis adagokban a vajas-tojásos keverékhez adjuk.
  8. Végül jöhetnek a csokidarabok.
  9. Papírkapszlikkal kibéleljük a muffin sütőformát és kb. háromnegyedig megtöltjük a masszával.
  10. Forró sütőben 30 percig/tűpróbáig sütjük.
  11. A formában hagyjuk langyosra hűlni, tálalás előtt meghintjük porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 36 805
elküldve: 5
receptkönyvben: 415
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kl
kl Fri, 2012-03-23 15:30

elkészítettem finom is lett, csak mindegyik lapos nem nőttek meg ahogy egy normális muffin-nak kellene. Tettem bele egy kicsi tejet is, mert a liszt túl sok volt a vajhoz képest, talán azért lettek laposak.

kl
kl Tue, 2012-03-20 17:32

hm imádom a csokit meg a túrót. :D mennyi az egy csomag sütőpor kb? Mert Angliában dobozban árulják.

nosyka
nosyka Sun, 2011-05-15 21:23

Szia! bocsánat ha leírtad, de hova kerül bele a túró? magába a masszába mint plusz alapanyag vas esetleg kis golyóként a közepébe, sütés előtt?

szabob
szabob Mon, 2011-05-02 11:16

Sziasztok!

Nekem egy picit sűrű lett a tésztája, lehet, hogy több sütőpor kellett volna bele, vagy kevesebb zsiradék? Vagy tovább kellett volna sütni? Nem tudom, minden esetre az íze jó volt, a lányaim egyiket a másik után ették... Ja és étcsoki híján a "Nyuszihozta" csokikból tördeltem bele. 16 db sikeredett ebből a mennyiségből.
Köszönöm.

csarnapata
csarnapata Fri, 2010-11-26 14:43

Kedves Modosa!

Ebből a receptből hány db süti lesz?
Nekem 12-es van és abba sokkal kevesebb anyagból kell készíteni a muffinokat.
Köszönöm

modosa
modosa / modosa Wed, 2010-09-22 07:23

eve1122@a hőfok ugyanaz, a sütési idő kb 50 perc lesz a duplázás miatt, és tűpróbát szoktam csinálni 45 percnél. üdv, Anikó :)

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Sun, 2010-09-19 20:04

Sya! Írtad Kiki egyik receptjénél, hogy kuglófnak is sütötted már ezt a tésztát. Megkérdezhetem,hogyan? :)
Előre is kösz! :)

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-09-19 20:46

@eve1122:duplázom a mennyiséget és kuglóf formában sütöm ki. Nekem szilikon formám van, abban gyönyörű lesz és könnyen ki lehet borítani belőle. üdv, Anikó

zsu327
Zsu / zsu327 Wed, 2010-08-04 15:22

Én is megcsináltam ma ezt a muffint, tényleg nagyon könnyű az állaga, viszont szerintem a 10dkg cukor nagyon kevés bele, jóformán nem is édes a tésztája. Vagy csak én vagyok túl édesszájú? :)

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-10-03 18:11

Szia Klarissz!
Köszönöm a dicséretet, örülök, hogy sikert arattál! Én is szoktam ricottából csinálni, illetve van egy fajta túró, ami hasonló állagú sütit eredményez: http://www.monahungary.hu/montice/em
Ami az adagolást illeti...én mindig eleve dupla mennyiségből készítem, ha azt akarom, hogy jusson nekem is... :)
üdv, Anikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-28 12:44

Ma délelőtt megsütöttem ezt a muffint, egy pici változtatással: (a tésztához én is öntöttem egy kis tejet), na de, az igazi változtatás az volt, hogy ricottával készítettem el. Háátttt, isteni finom!!!
Mindenkinek tudom ajánlani! Kiscsaládom pikk-pakkra elfogyasztotta (alig maradt 2-3 db).
A következő alkalommal már dupla adagból kell készítenem!
Modosa, DICSÉRET a receptért!!!
üdv. Klarissz

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-02-08 14:55

Bocsánat, figyelmetlen voltam.
üdv. Klarissz

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-02-05 10:46

Kedves modosa!
A forró sütő, hány fokot jelent?
üdv. Klarissz

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-01-10 12:58

Kipróbáltam, éppen most sül. A tésztába tettem tejet, mivel ennyi száraz anyagtól nekem nem állt össze!

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-10-03 18:10

Kedves Tünde!
Ha a túró nagyon száraz, esetleg a narancs nem elég lédús, akkor előfordulhat, hogy nehezebben áll össze a tészta, ilyenkor én egy-két evőkanál joghurtot szoktam hozzáadni. Kíváncsi vagyok, neked milyen lett a tejes változat, megírod?
üdv,
Anikó

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Sat, 2010-01-09 21:11

 Nagyon édi lett a kép és gondolom a süti is finom, legalábbis így a leírás és a külcsín alapján csakis az lehet.:)

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-10-03 18:11

Köszönöm, Ms. Poppy, remélem egyszer kipróbálod a receptet is :)
üdv,
Anikó

1062
vaj 25 dkg
finomliszt 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
étcsokoládé 10 dkg
sütőpor 1 csomag
vanília 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
narancs 1 db