Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós csusza

Túrós csusza
Túrós csusza
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A túrós csusza egyszerűnek tűnik, ennek ellenére van néhány trükk, amit érdemes bevetni annak érdekében, hogy életed legfinomabb csuszáját készíthesd el!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben fogkeményre kifőzzük.
  2. A szalonnát egy centis darabokra felkockázzuk, serpenyőbe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és közepes lángon melegíteni kezdjük. Egészen addig folytatjuk, amíg minden csepp víz el nem párolog, sőt utána szép barnára, zsírjára sütjük. (A vízre azért van szükség, mert így kívül ropogós, de belül puha marad.) Ha elkészült, akkor szűrőlapáttal kivesszük a szalonnát, és félretesszük.
  3. A zsírt is kiöntjük, csak három evőkanállal hagyunk benne, ehhez hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan elkeverjük.
  4. A kifőtt tésztát összeforgatjuk a tejfölös keverék és a túró egyharmadával, majd a sütőt grill fokozatra és maximum hőfokra állítjuk, és 10-12 percre betesszük, amíg meg nem pirul a tészta széle.
  5. Kivesszük a tésztát a sütőből, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a túró és tejföl második harmadát, és újra visszatesszük a sütőbe 10 percre.
  6. Ha kész, azonnal tálaljuk. A tetejét a maradék tejföllel és túróval meglocsoljuk.
  • sütési hőfok: 225°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 45 150
elküldve: 1
receptkönyvben: 214
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

csipetnyirecept

Mióta szakács: 2019.08.03.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás csusza, sütőben pirult túros tészta

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sivatag
sivatag Fri, 2018-08-03 21:45

Szia Dávid!...Holnap túrós csuszát fogok készíteni a recepted alapján. Ami azonnal megfogott, az a szalonna elkészítése. ...Mindig nagyon babrás volt a szalonna kisütése, nagyon figyelni kellett, hogy oda ne égjen, vagy nagyon ne száradjon ki. ..Ezért, most a Te recepted alapján fogom fodros nagykockatésztával elkészíteni, vettem isteni finom húsos, füstölt szalonnát a recepthez. Köszi szépen, hogy megosztottad ezt a jó kis étel elkészítési módját. Szia.

Zebrabara
Zebrabara Thu, 2015-05-28 13:02

Fodros nagykockából készítettem, házi kecsketúróval, saját mangalica szalonnával. Nagyon jó volt, sokkal finomabb mint a kommersz túrós tészta, ugyan ezekkel az alkotórészekkel. Érdekes, úgy látszik, ezzel, hogy össze van melegítve a túróval-tejföllel-pörccel, jobban összebarátkoznak a hozzávalók, szépen egymáshoz idomulnak. Az meg hab a tortán, hogy szépen megpirul a teteje.
Köszönöm az ötletet!

A haladó verzió is elérkezik majd remélem előbb-utóbb, mikor a tészta is házilag készül hozzá. Na az lesz a királyság!

Gregor
Greg / Gregor Sat, 2015-05-02 16:30

Szegedi vagyok, de így még nem próbáltam. A jövő héten megcsinálom. Jól hangzik ez a verzió.

szeag
Sz. Ági / szeag Fri, 2015-05-01 21:33

Hát ez ígéretes. Holnap épp túrós csuszát készülök főzni. Ha lebbencstésztát veszek hozzá, az jó lesz csuszatésztának?

Ágostonné Márti
Ágostonné Márti Sun, 2015-05-03 08:12

A lebbencs tészta is megfelelő, csak egy kicsit tördeld össze mert igen nagy darabok lesznek, amikor megfő. De! Lehet kapni kimondott csusza tésztát is.

1230
csuszatészta 40 dkg
0 ízlés szerint
füstölt szalonna 350 g
víz 2.5 dl
tejföl 2.5 dl
tehéntúró 450 g