Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós csusza Évi néni konyhájából

Túrós csusza Évi néni konyhájából
Túrós csusza Évi néni konyhájából
42 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam a túrós csuszát, ki tudja, miért. Nekem természetes, hogyha tésztás ételt főzök, akkor nagy részben én készítem hozzá a tésztát is. Most is így történt. Nem is lehet elmondani, mennyivel finomabb a friss tészta, mint a bolti. Kevés törődéssel jár. Ha tésztázok, rászánom azt a kevés időt, energiát, hogy házi legyen.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

A többi hozzávaló

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Dagasztógépben összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük legalább fél órára pihenni.
  2. A pihentetett tésztát elővesszük, kinyújtjuk vékonyra, és nagyobb, tetszőleges formára felvágjuk (ezek kb. 5x5 cm-es rombuszok lettek).
  3. A tésztát legalább három adagba elosztva, lobogó sós vízben 2 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a sült zsírban nagy lángon átforgatjuk, hogy kissé akár meg is piruljon, majd tálba szedjük.
  4. Ha mindet átfuttattuk a zsíron, akkor keverjük össze a többi hozzávalóval.

A többi hozzávaló

  1. Egy kanál olajat hevítünk, és a felkockázott bacont piros ropogósra sütjük benne, majd a szalonnát tálba kiszedjük.
  2. A fennmaradó zsírban a kifőtt tésztát átsütjük, majd azt is kiszedjük.
  3. A még mindig fennmaradó kevés zsírban összekeverjük a túrót, a tejfölt és a kisült szalonnát, végül pedig beleforgatjuk a tésztát is.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és a túrós-tejfölös tésztát beletesszük. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20 perc alatt ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 613
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

túrós csusza házi tésztával, házi tésztás csusza, túrós baconös csusza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

553
durumliszt 25 dkg
tojás 2 db
víz 1 ek
olívaolaj 1 teáskanál
0.5 kávéskanál
bacon 15 dkg
tehéntúró 25 dkg
tejföl 3.5 dl
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek