Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-epres fonott koszorú

Túrós-epres fonott koszorú
Túrós-epres fonott koszorú
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár süteményből, akár ételből egy kis újragondolással, átvariálással teljesen új ételt hozhatunk létre. Nem kell mindig a hagyományosra törekedni. Ez a süti a túrós batyu újragondolásából jött létre. Mindjárt jobban fogyott itthon.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

A töltelékhez

ajánlat

Tavaszra várva, és akár eperszezonra is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 0,5 dl langyos tejbe teszünk egy kevés cukrot, és az élesztőt, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A liszthez adjuk az 1 tojást, 1 kanál cukrot, 1 kanál vajat, csipet sót, fél élesztőt, a maradék tejet és alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkák kinyújtjuk, 3 felé elvágjuk, befonjuk, majd kört alkotunk belőle.
  4. Olajozott, lisztezett tepsibe rakjuk, bekenjük 1 tojássárgájával és olajjal a tetejét, hogy fényes legyen.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Teljesen kihűtjük, majd középen kettévágjuk. Az alsó részből teljesen kikaparjuk a belsejét.
  7. A túróhoz adjuk a maradék cukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, a kikapart sütemény belsejét, és összekeverjük.
  8. Megtöltjük a süteményt a túróval, az apróra vágott epret rárakjuk, és visszarakjuk a tetejét.
  9. Ízlés szerint díszíthetjük még.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 549
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrótöltelékes fonott koszorú, kelt koszorú túróval és eperrel töltve, töltött koszorú

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448
finomliszt 20 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
vaj 1 ek
tojás 1 db
cukor 1 ek
1 csipet
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 teáskanál
tehéntúró 250 g
eper 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 ek
tejföl 3 ek