Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós fánk

Túrós fánk
Túrós fánk
21 perc / előkészület: 15 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek egyik kedvenc nasija, gyors és egyszerű. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával összetörjük, a hozzávalókkal elkeverjük, majd apránként adagoljuk bele lisztet, amennyit a tészta felvesz.
  2. Hagyjuk 10 percet állni. Közben felforrósítjuk az olajat, egyenletes közepes hőfok legyen, ne túl forró, ne túl langyos.
  3. Két kanál segítsévégel a fánkot beleszaggatjuk az olajba, és mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 62 551
elküldve: 18
receptkönyvben: 418
elkészítve: 6/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrófánk, fánk túróval, fánk

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Denes Janosne
Denes Janosne Thu, 2012-04-19 17:36

Vica
Én is elkészítettem,nem sült át a közepe,pedig szódabikarbónát is raktam bele .
A közepes lángon való sütés fontos és kicsi fánkokat kell /vizes kézzel gombócokat lehet formálni/
készíteni,talán egy kicsi rum jobban felfújná.Nagy lángon sütöttem.A mikróban 2-esen
2 percig átsütöttem csak így tudtuk megenni.

strengzsoka
strengzsoka Sat, 2012-01-28 01:22

Sziasztok! Én már többször is készítettem, nálunk már dupla adagot kell készíteni:) Ha nem túl forró az olaj, akkor a közepével sincs gond.

Mseee
Emese / Mseee Thu, 2012-01-26 15:16

én egyszer próbálkoztam egy hasonló recept szerint túrófánkot készíteni, hasonlóképpen jártam. kívülről már-már égett, belül pedig nyers volt:\ ha jól emlékszem abban a tésztában sütőpor is volt, mégis így jártam. talán ha kisebb fánkokat szaggatnánk átsülne, más megoldás nem jut eszembe:( és kérlek ne vedd sértésnek az előbbi megjegyzésem! nem a recepttel van probléma:)

Mseee
Emese / Mseee Thu, 2012-01-26 13:32

a képen látható fánk azért eléggé sületlennek tűnik középen.. :(

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Thu, 2012-01-26 09:54

Sziasztok, sem élesztő, sem sütőpor nem kell bele. A tészta állagának nem híg, de nem is túl keménynek közepes keménységű. A kanállal kiszedek belőle egy adagot, a másik kanál segítségével az olajba szaggatom és ott szépen megsütni mindkét oldalát aranyszínűre, a belseje is jól átsül, ha közepes forróságú egyenletes sütés, ha túl forró megéghet a külseje és a belseje nyers marad...

Jafar
Jafar Thu, 2012-01-26 08:11

Szia!Nagyon gusztusos,ma el is szeretném készíteni házi túróból.A kérdésem annyi lenne,hogy milyennek kell lennie a tészta állagának?

717
tehéntúró 25 dkg
cukor 2 ek
tejföl 150 g
tojássárgája 2 db
tojás 1 db
1 csipet
finomliszt 6 púpozott ek
napraforgó olaj 2 dl