Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós fánkkarikák

Túrós fánkkarikák
Túrós fánkkarikák
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fél dl tejjel, kevés kristálycukorral, és 2 ek liszttel az élesztőt futtassuk fel.
  2. Dolgozzuk krémesre a puha vajat a tojássárgákkal, a rummal, a túróval és a porcukorral.
  3. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, az átszitált sütőporral elkevert lisztet, a sót és a maradék langyos tejet - de csak fokozatosan, amennyit a liszt felvesz. Egy közepes lágy tésztát kell kapnunk.
  4. Dagasszuk ki és kelesszük meleg helyen kb. 40 percig.
  5. Gyúrjuk át a megkelt tésztát, majd nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra.
  6. Szúrjunk ki belőle korongokat egy 8 cm-es pogácsaszaggatóval, a közepüket pedig egy 3 cm-es kiszúróval. Helyezzük a fánkokat sütőpapíros felületre. Takarjuk le konyharuhával és további 30 percig kelesztjük.
  7. Sütés: bő olajban, lassú tűzőn sütjük aranybarnára, tegyük papírtörlőre, majd forgassuk meg kristálycukorban vagy fahéjas kristálycukorban. Vigyázat, ne legyen forró az olaj, mert könnyen megég!!!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 314
elküldve: 24
receptkönyvben: 282
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, túrófánk, fánkkarika túróval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makka
Makka / Makka Sun, 2013-02-03 20:24

Elkészítettem, nagyon finom! Rum helyett pálinka került bele, de így is ment a dolog illetve 1 csomag szárított élesztő friss hiányában:) Aki még kipróbálná annak mondom, hogy vegye komolyan a kis lángon való sütést :))) Köszönöm a receptet.

katharosz
Katharosz / katharosz Sun, 2013-02-03 21:35

Mi is szeretjük, igaz, hogy pálinkával még nem próbáltam, de a végeredmény a lényeg.
Üdv.
Kati

1046
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
tej 2 dl
vaj 6 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
rum 2 ek
tehéntúró 25 dkg
1 csipet
sütőpor 2 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 ek
napraforgó olaj 4 dl