Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós Fanta háromszögek

Túrós Fanta háromszögek
Túrós Fanta háromszögek
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeleg a rossz idő, és ilyenkor egyre több embert gyötör a sütiéhség és a rosszkedv. Ennek kiküszöbölésére ajánlott elkészíteni, ezt a FANTAsztikus Triantánt. Akkor induljon a sütés!

hozzávalók / 6 adag

Csokoládés piskóta alap

Túrókrém

Fanta-stic bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Csokoládés piskóta alap

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az egész tojásokkal összedolgozzuk a cukrot, gépi habverő segítségével.
  2. A lisztbe belekeverjük a kakaót és a sót, majd a mikróban megolvasztott vajat beleöntjük, a cukros tojásokkal homogénné keverjük. Robotgéppel csomómentesre dolgozzuk.
  3. Egy közepes méretű, előre vajjal kikent sütőformába öntjük a folyékony tésztaalapot, és a 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 percig sütjük, hőlégkeverésen.
  4. Ha már kicsit sötétebb barna, akkor kivesszük. A tészta sűrű állagú lesz, ne várjuk, hogy megkeljen, vagy felfújja magát.
  5. Arrébb tesszük, hagyjuk, hogy kihűljön.

Túrókrém

  1. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral felhabosítjuk.
  2. A túrót a géppel eldolgozzuk, hogy minél puhább és lágyabb legyen. Majd hozzákeverjük a cukros vajhoz.
  3. Belereszeljük a citrom héját, és egy evőkanál levet is hozzáadunk. Majd ezt is elkeverjük benne.
  4. A kihűlt piskótára kenjük, és elkezdjük elkészíteni a FANTA-stic bevonatot.

Fanta-stic bevonat

  1. 5 dl szénsavas narancslevet felforralunk.
  2. A 2 csomag vaníliás pudingport, 2dl szénsavas narancslével csomómentesre keverünk. Majd a forrásban lévőbe öntjük és kavargatjuk, nehogy becsomósodjon.
  3. 2-3 evőkanál cukrot adagolunk hozzá, és mikor besűrűsödött, levesszük a tűzről.
  4. A túróra öntjük, és szépen eldolgozzuk rajta, míg meleg. (Ha valaki kreatívkodni szeretne, ha kicsit kihűlt, villával mintákat lehet formálni a zselé állagú pudingból.)
  5. Majd tegyük be egy órára a hűtőszekrénybe, hogy a túró összeálljon és ehető legyen, anélkül, hogy szétfolyna. De ha valaki szeret fülig maszatos lenni, az rögtön nekiláthat a behabzsolásának. (Én is nehezen bírtam ki.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 6 875
elküldve: 4
receptkönyvben: 70
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Reavy

Mióta szakács: 2015.06.05.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Túrós Fanta-stic Triantán, túrós narancsos, narancsos krémes, túrós kocka, narancsos szelet, túrókrémes édesség narancstetővel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

904
tojás 6 db
cukor 10 dkg
finomliszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 7 dkg
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
porcukor 18 dkg
vaj 18 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
szénsavas narancsos üdítőital 7 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 2 ek