Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós finomság sárgabarackkal

Túrós finomság sárgabarackkal
Túrós finomság sárgabarackkal
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen tepsiben süthetjük, de legjobb (és legszebb) cserép sütőedényben sütni. Sokkal szebben sül át, mint közönséges tepsiben. Nekem jó, hogy a keramikus lányom különböző méretű kerek sütőformákat gyárt, így bármekkora méretben el tudom készíteni a Túrós gyönyörűséget. Nem csak cukorbetegek fogyaszthatják. A teljes mennyiségben kb. 40 g szénhidrát van. Ha nem vigyázok, a párom eleszi előlem.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Más gyümölccsel is elkészíthetjük: meggyel, cseresznyével, szilvával, ribizlivel, eperrel. Nyáron éppen azzal, ami a kertben terem, télen saját magam által mélyhűtött gyümölccsel. Mostanra már alaposan leapadt a készlet, csak sárgabarack van. Nagyon szeretem a szilvás változatot, akkor fahéjat is szórok a gyümölcsre.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj felét a xilit felével, és a tojások sárgájával habosra keverjük.
  2. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a túrót, a liszttel elkevert sütőport.
  3. Ha túl sűrű lenne a tészta, kevés tejjel lazítsuk (az állag nagyban függ a túró minőségétől).
  4. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
  5. Óvatosan a túrós masszához forgatjuk a tojásfehérjét.
  6. Kivajazott sütőtálba öntjük a tésztát.
  7. Kimagozzuk a sárgabarackot, és szépen elrendezzük a tészta tetején.
  8. Minden barackra tegyünk egy ici-pici vajdarabkát, szórjuk meg a maradék nyírfacukorral és a mandulaforgáccsal.
  9. Előmelegített sütőben süssük. Tűvel ellenőrizzük, átsült-e.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 086
elküldve: 1
receptkönyvben: 253
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós sütemény sárgabarackkal, sárgabarackos-túrós lepény

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2017-10-15 17:15

Nagyon finom lett. Kihülés után jól szeletelhető. 1/2 kg túróval csináltam, de a többi hozzávalót nem növeltem. Fagyasztott őszibarack volt a tetején, az volt itthon. Mindenkinek nagyon ízlett. Köszi a receptet Zsuzsa.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Tue, 2017-06-20 17:31

Forrón nem. Én cseréptálban sütöm, kanállal szedem ki. Eddig soha nem maradt belőle, hogy kihűljön.

kazsmerne
kazsmerne Tue, 2013-10-22 12:06

Kedves Zsuzsa! A páromnak nagyon bejött a túrós csoda... Igaz én tönkölyliszttel, xilittel, és meggyel készítettem, de nagyon finom volt. Egy nagy baja volt, hogy kevés volt! Legközelebb dupla v. tripla mennyiséget kell készítenem... Köszi a receptet! Üdv.:Szilvi

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Thu, 2013-10-24 18:42

Én is tönkölylisztet, xilitet használok. Cukorbeteg vagyok, ez az egyik kedvencem, mert nagyon szeretem az édességet. Örülök, hogy ízlett. Zsuzsa

fnbetti
fnbetti / fnbetti Fri, 2013-07-12 19:44

Szia!
Készülőben :) ....már nagyon várom, mert odáig vagyok a túrós sütikért!!
Köszi a receptet!!

fnbetti
fnbetti / fnbetti Fri, 2013-07-19 09:14

Húúúúúúúú....Zsuzsa!!

A süti valami mennyei lett!!! A baracktól olyan finom pikáns volt....na és a túró....odáig vagyok érte!! Annyira ízlett mindenkinek, h azt elmondani nem tudom...kihűlni se nagyon volt ideje! ;)
Raktam fel róla képet fb-ra és sorban kérték el a receptjét már a kép láttán is...
Azóta már megcsináltam még egyszer!!! :P
Köszi nagyon a receptet!!!!
Bea

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Fri, 2013-07-19 11:28

Szia Bea! Nemcsak barackkal finom, csináltam már szilvával, akkor persze fahéjjal is megszórtam, de készült már meggyel is, sőt, amikor nem volt semmilyen gyümölcsöm, csak vágott mandulát szórtam a tetejére. Egyszer meg darált mákot kevertem a tésztába. Sok variálásim lehetősége van. Üdv Zsuzsa

csili
csili Sat, 2012-03-17 19:55

Ne haragudj, de mit jelent az "ev" a durumliszt előtt? Evőkanál?

Civa
Civa Sun, 2011-07-10 15:51

Ma elkészítettem,ezt is imádni fogom:))) köszi:) Szép napocskát Neked:)

Civa
Civa Wed, 2011-07-06 13:45

Milyen folyékony édesítőszert használsz? köszi:) hmmm,ez is egy tuti recept amit elkészítek:)))

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Wed, 2011-07-06 14:02

Több félét kipróbáltam, végül a Süssina nevű osztrák terméknél kötöttem ki. Itthon is kapható,

377
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tojás 2 db
vaj 2.5 dkg
xilit 2.5 dkg
sütőpor 1 kk
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 1 ek
1 csipet
vaj 1 ek
sárgabarack 8 db
xilit 2.5 dkg
vaj 2.5 dkg
mandulapehely 2 ek