Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós galuska 4. - kaporral

Túrós galuska 4. - kaporral
Túrós galuska 4. - kaporral
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet anyumtól tanultam. Finom, egyszerű és gyors étel.

hozzávalók / 3 adag

A galuskához

A tetejére

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik szeretik a túrós ételeket. Szerintem még egy jó kis kakaspörkölt mellé is kiváló köret lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A galuskához felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a vizet, a sót, a lisztet, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk az összetört túrót. Jól átkeverjük, és ha igényli még, egy kis lisztet adhatunk hozzá.
  2. Forró, sós vízbe evőkanál segítségével nagyobb galuskákat szaggatunk.
  3. Akkor jó, ha feljött a forró víz tetejére, és pár másodpercig még főzzük.
  4. Kiszedjük, félretesszük.
  5. A zsírt felhevítjük, és beledobjuk az apróra vágott kaprot.
  6. Kb. ½ percig pirítjuk (vigyázni nem megégetni), majd kikapcsoljuk, és félretesszük.
  7. A galuskához hozzákeverjük a tejfölt, megszórjuk a túróval, végül rákanalazzuk a pirított kaprot és sózzuk, mindenki ízlése szerint. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 928
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

túrógaluska, túrós nokedlik kaporral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Thu, 2011-03-03 17:39

A galuskához nem teszek túrót, hanem 2 pohár kefirt és az ugyanolyan könnyű lesz mintha túróval készült volna, mivel túró is aludttejből készül. Van úgy,hogy az egyik kefirt tejföllel pótolom. Ennek az az előnye, hogy nem fog összeállni a nokedli, mert a tejfölben van zsiradék.
Már 48 éve főzök sok mindent kipróbáltam. Ezt a Rába Hotel alkalmazottjától tanultam.

397
tojásfehérje 3 db
tojás 2 db
víz 1 dl
tehéntúró 12.5 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 1 púpozott ek
kapor 1 csokor
sertészsír 1 ek
tehéntúró 12.5 dkg
tejföl 175 g
0 ízlés szerint