Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós gombóc avagy papanasi

Túrós gombóc avagy papanasi
Túrós gombóc avagy papanasi
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos román desszert.

hozzávalók / 2 adag

A gombóchoz

A tálaláshoz

ajánlat

Fagyi helyett lehet tejföllel önteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalókat, míg egy viszonylag kemény, de formálható masszát kapunk.
  2. Előkészítjük az olajat.
  3. A túrómasszából kis gombócokat formálunk, lisztbe hömpölygetjük, majd belehelyezzük a forró olajba, és aranybarnára sütjük.
  4. Nyakon öntjük fagyival és lekvárral.:)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 267
elküldve: 6
receptkönyvben: 94
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Cukor

Mióta szakács: 2012.08.14.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

papanasi, túrófánk, román túrógombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1580
tehéntúró 300 g
tojás 1 db
1 csipet
szódabikarbóna 1 csipet
citromlé 2 tk
finomliszt 10 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 1.5 dl
lekvár/ dzsem 20 dkg
vanília fagylalt 20 dkg