Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós gyümölcstorta ahogy wondi készíti

Túrós gyümölcstorta ahogy wondi készíti
Túrós gyümölcstorta ahogy wondi készíti
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

3 nagyon édesszájú férfiemberrel áldott meg a sors, ezért aztán nagyon gyakran sütök. Egyik délután ott tobzódtak a konyhában, hogy édesség, édesség.... Mondtam, hogy "de hát semmi sincs itthon, alig van pár tojás". Óóó, akkor süss gyümölcstortát. Én meg megláttam a túrót a hűtőben, és úgy gondoltam, hogy eltérek a megszokottól, és a szokásos vaníliapuding helyett csinálok a gyümölcs alá egy túrós réteget. A torta fogyásának sebességéből arra következtetek, hogy ízlett nekik.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta alapot teljesen szokványos módon csinálom, illetve annyi eltéréssel, hogy a tojásfehérjék felverésével kezdem. Tehát a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beletesszük a 3 evőkanál cukrot, a 3 tojássárgáját, majd a végén laza mozdulatokkal a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük. (Én alsó-felső sütést szoktam használni, így kb. 15 perc alatt megsül.)
  3. A túrót villával összetörjük, kb. 2 evőkanál tejföllel lazítjuk, hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, és belereszeljük a citromhéjat.
  4. A lapzselatinra hideg vizet engedünk, majd amikor megpuhult teljesen, leöntjük róla. A puha zselatinlapocskákat felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a túróhoz.
  5. A túrós tölteléket ráöntjük a kihűlt torta alapra.
  6. A barackok levét leöntjük, jól lecsorgatjuk, majd 6 cikkre vágjuk, és körberakjuk vele a túró tetejét.
  7. Színtelen tortazseléből vékony réteget húzunk a gyümölcsre. A tortazseléhez a barackbefőtt levét használjuk. Cukrot nem adunk hozzá. A tortazselé tasakján előírtaknak megfelelően készítjük el.
  8. Kb. 1 órára hűtőbe kell tenni, azután fogyasztható.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 081
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

wondi

Mióta szakács: 2012.07.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos túrótorta, gyümölcstorta túrókrémmel, túrós barackos piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

421
tojás 3 db
cukor 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tehéntúró 25 dkg
tejföl 2 ek
citromhéj 1 ek
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
lapzselatin 2 db
őszibarack konzerv 420 g
tortazselé 1 csomag