Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós húspogácsa

Túrós húspogácsa
Túrós húspogácsa
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt egy újabb variáció, amivel kicsit változatosabbá tehetjük a hagyományos fasírtot. Nagyon finom lesz az íze a túrótól, és a zsömle egyáltalán nem hiányzik belőle. Érdemes kipróbálnotok!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát megreszeljük.
  2. Ezután a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, és 1-2 órára hidegre tesszük.
  3. Majd vizes kézzel tetszés szerint formáljuk, és bő olajban kisütjük.
  4. A felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk róla. Friss salátával és ízlés szerint burgonyával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 376
elküldve: 2
receptkönyvben: 100
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
478 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos-túrós fasírt, túrós fasírt, túrós sült fasírt, fasírozott

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Fri, 2014-04-25 20:25

Én is kipróbáltam, nagyon finom volt, csak megszenvedtem vele, mert sütés közben igyekezett apró darabokra széthullani. Gondolom azért, mert nálunk nem lehet túrót kapni, ricottával helyettesítettem, ami krémesebb, szóval legközelebb majd több zsemlemorzsát teszek hozzá. Azért az íze így is szuper volt, csak hát a külseje.. szerencsére nem vendégeknek készült, csak magunknak : )

flikflak
Flikflak / flikflak Mon, 2014-03-10 12:18

Szia!
Imádom a fasírtot, amit saját recept szerint készítek, de annyira megbolygatta a fantáziám az ötlet, hogy túróval is el lehet készíteni, hogy tegnap muszáj volt kipróbálnom. Valóságos fehérjebomba és tényleg nem kellett több morzsa hozzá, csupán egy evőkanálnyi. (Én negyed kiló hússal és ugyanennyi túróval próbálkoztam) Nem tudom, hogy nálad honnan a gondolat, de mindenkinek ajánlom a kóstolásra, mert elképesztően finom!!! A túró picit savanykás ízt kölcsönöz számára, ami kimondottan jót tesz neki! Az általad megadott hozzávalókon annyit változtattam, hogy pirospaprikát és petrezselymet nem tettem bele, ellenben feketeköményt őröltem a koriandermaggal együtt. Köszi a receptet! Fantasztikus íze van ennek a fasírtnak!
Ja, és még annyit, hogy nem is kellett annyira bőséges olajban sütni, így ez is jó pont.
További mosolygós napot!
ff

katharosz
Katharosz / katharosz Mon, 2014-03-10 20:35

Szia, köszönöm a dicséretet, nálunk is nagy sikere volt, az olaj nálam is mérsékelten volt alatta.
Üdv. Kati

459
darált sertéshús 50 dkg
tehéntúró 50 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint