Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós joghurttorta

Túrós joghurttorta
Túrós joghurttorta
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alap joghurttorta receptet (túró nélkül) még évekkel ezelőtt a neten leltem. A kedvencem lett, nem is próbáltam soha más fajta joghurttorta receptet, mert ez mindig tökéletesre sikerült, és soha nem okozott csalódást. Gondoltam feltuningolom egy kis túróval és gyümölccsel. Az eredmény mondhatom, igen kellemes, könnyű túrós-joghurtos-gyümölcsös finomság lett.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ez egy igazán könnyű desszert. A cukor mennyisége természetesen változtatható ízlés szerint. Ezzel a cukormennyiséggel nem lesz túl édes a sütink, kiérződik belőle a könnyű, natúr joghurt íze, de ugyanakkor érződik az édes lekvár is. Elkészíthető gyümölcsös joghurttal is, akkor jobban figyeljünk a cukor mennyiségére, mivel a gyümölcsjoghurtok tartalmaznak plusz cukrot.

Tejszínhabból én mindig a cukrésztejszínt használom hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként elkészítjük a piskótát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A joghurtokat a cukorral összekeverjük, és elkezdjük összefőzni, gyakran kevergetve. Ha már langyos, hozzátesszük a zselatint, és gyakori kevergetés mellett felfőzzük, de ne forrjon!
  3. Ezután félretesszük, hagyjuk hűlni.
  4. Eközben a túrót villával összetörjük.
  5. Ha langyosra hűlt a joghurtkrém felverjük a tejszínhabot.
  6. A túróhoz keverjük a langyos joghurtkérmet, és összekeverjük.
  7. A túrós-joghurtos a krémhez pedig óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
  8. A piskótát megkenjük lekvárral, majd rátesszük a joghurtkrémet, és elsimítjuk.
  9. Hűtőbe tesszük, 4-5 órát legalább kell állnia a hűtőben, és akkor rakjuk ki a tetejét tetszőleges és lecsepegtetett gyümölccsel, hogy ne süllyedjenek bele a tortába.
  10. A tortazselét utasítás szerint készítjük, leöntjük a torta tetejét, és visszatesszük a hidegre, amíg meg nem dermed a tortazselé.
  11. A torta másnap jó igazán.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 773
elküldve: 42
receptkönyvben: 525
elkészítve: 8/22
Facebookon megjelent: -

szakács

mirtill

Mióta szakács: 2012.04.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos túrótorta, túrókrémes torta, piskótatorta joghurtos túrókrémmel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kicsielet
Kicsielet Wed, 2012-06-06 15:15

Megkérhetlek hogy tedd fel az eredeti joghurttorta receptet is? köszi! :)

kedveske
mirtill / kedveske Thu, 2012-06-07 15:02

Szia! Persze, de remélem nem baj, ha ideírom.
AZ eredeti joghurttorta recept ugyanez, és így is kell csinálni, csak túró nélkül :-)
Az eredetiben 4 tojásos a piskóta alap, itt már 6-ot írtam mert szerintem szebb, ha magasabb.
Szóval a lépések is szinte ugyanazok, csak ki kell hagyni a túrót, meg nálam kevesebb cukorral készült
20 dkg cukrot felfőzünk egy nagy pohár natúr joghurttal, de ne forraljuk, majd 1 tasak zselatint keverünk hozzá. (nem tortazselé!) Félretesszük hülni.
Mikor eléggé lehült, de még kissé langyos, és folyékony, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
Az előkészített piskótalapot megkenjük lekvárral, majd rátesszük a joghurtkrém egyik felét, megszórjuk gyümölccsel, majd a krém másik felét, ismét mehet rá gyümölcs és zselatin. Hűtőbe tesszük.

kedveske
mirtill / kedveske Thu, 2012-06-07 15:05

ja és 2 dl tejszín kell bele, Hulalát szoktam, mert ahhoz nem kell habfixáló. AZ is variálható, hogy a gyümölcsöt a hab közé is teszed, vagy csak a tetejére.

kedveske
mirtill / kedveske Thu, 2012-06-07 20:07

bocsi, javítok, nem 1 tasak, hanem 2 e.k. zselatin elég bele! A rendes étkezési.
Remélem sikerült elkészítened, mert nagyon finom!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sun, 2012-04-15 20:59

Én szoktam ilyet csinálni. Pillanatok alatt elfogy :) A joghurtos krémhez mindig teszek 2 db citrom reszelt héját és a kifacsart levét! Mennyei!

277
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
joghurt 500 ml
cukor 4 ek
zselatin 2 ek
habtejszín 2 dl
tehéntúró 25 dkg
lekvár/ dzsem 3 ek
őszibarack 3 közepes db
tortazselé 1 csomag