Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-juhsajtos rúd

Túrós-juhsajtos rúd
Túrós-juhsajtos rúd
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap hoztam haza fél kiló túrót. Valami finom, sós pogit szerettem volna készíteni belőle. Sok receptet elolvastam, de valami oknál fogva egyik sem bizonyult az igazinak, úgyhogy nekiálltam saját elgondolásom szerint a túrós-sajtos rúd gyártásának. Van a pincében eltéve juhsajt, amit a szomszédaink Erdélyből hoztak, gondoltam megbolondítom vele a rudakat. Így első próbálkozásra nagyon jól sikerült a dolog, a hozzávalók mennyisége is teljesen passzolt, talán egy kicsi liszt kellett még bele. Ebből az adagból majdnem négy tepsi lett, úgyhogy vendégváróként, vagy egy leves mellé kiváló kísérő. Másnap is pihepuhák voltak a rudak, úgyhogy reggelire egy kakaó mellé is szívesen fogyasztottuk.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe beletesszük a túrót, a margarint, 1 tojást, a tejfölt, sót és a felfuttatott élesztőt, majd jól összedolgozzuk az egészet. Ha szükséges, még kevés lisztet gyúrhatunk hozzá.
  3. 1 órán keresztül hagyjuk kelni, majd lisztezett gyúródeszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Egy tojást villával felverünk, megkenjük vele a tésztát, majd reszelt sajttal bőven megszórjuk.
  5. Késsel vagy pizzaszeletelővel rudakat vágunk belőle, tepsibe fektetjük őket, és 180 C-on világos barnára sütjük.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 368
elküldve: 4
receptkönyvben: 64
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rúd, túrós-sajtos rúd, juhsajtos rúd

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

674
finomliszt 50 dkg
tehéntúró 50 dkg
margarin 25 dkg
tojás 2 db
élesztő 3 dkg
tej 0.5 dl
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
juhsajt 20 dkg