Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós krémes

Túrós krémes
Túrós krémes
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ne ijdejünk meg: a tésztalapok sütés után kõkemények, de ha megkenjük a krémmel, és pihentetjük néhány órát,  puha, omlóssá válnak .

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal (vagy sütőmargarinnal) elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a szódabikarbónát, a sütőport és a tojásokat, majd jól összedolgozzuk.
  2. Ebből 2 lapot sütünk tepsi hátán, sütőpapíron.
  3. Elkészítjük a krémet: a tejben sűrűre főzzük a pudingport, és hagyjuk hűlni.
  4. Közben a margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a kihűlt pudingot.
  5. Kidolgozzuk a krémet, és ezzel megtöltjük a lapokat.
  6. A legfelső lapot megszórjuk porcukorral.
  7. Pihentetjük néhány órát,  majd szeleteljük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x24x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 351
elküldve: 3
receptkönyvben: 348
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes túróval, túrós sütemény mazsolával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-21 15:44

Bocsi de ez a kép a túrós krémesről eredetileg az enyém! mit keres itt?

nerike
nerike Sun, 2010-06-13 13:49

Már többször megcsináltam és nagyon finom köszi a jó receptet !

1563
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 15 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
sütőpor 0.5 csomag
tojás 2 db
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tehéntúró 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
mazsola 100 g
porcukor 5 dkg