Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-lekváros batyu

Túrós-lekváros batyu
Túrós-lekváros batyu
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept édesanyám receptje, nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Szereti a családom, és sokáig eláll, finom omlós marad.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kimérjük, és összedolgozzuk, kinyújtjuk, felvágjuk derelyevágóval, megtöltjük lekvárral, két sarkát összenyomjuk.
  2. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk.
  3. Előmelegített sütőben 160 fokon aranysárgára sütjük.
  4. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 073
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-lekváros batyu, ízes-túrós táska, túrós táska lekvárral

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-01-15 14:05

Kedves Helena26! Ezt en is szoktam kesziteni, de mar olyan regen, hogy el is feledkeztem rola, koszonom, hogy eszembe juttattad! Csak azt tudnam, hogy a lekvart hogyan tudnam megakadalyozni, hogy kifollyon. Tudom, sutoallo lekvar kell venni, de itt sehol nem lehet kapni. Nincs veletlenul egy otleted!
Koszonom szepen! Udv. Veronika:)

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2013-02-16 22:11

Veronika,vagy pedig gömbölyű piskótát,vagy (tiramisuba való) hosszú piskótát reszelj a hígabb lekvárba.
Üdv.:Helena

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2013-02-15 17:32

Kedves Veronika!
Én a higabb lekvárba kevertem diót. Vagy összefogni a 4 sarkát,mert a képen valójában papucs van,nem batyu,de ezt a nevet kapta!
Üdv.:Helena

1001
finomliszt 25 dkg
vaj 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 1 db
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
lekvár/ dzsem 15 dkg
porcukor 2 ek