Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós lepény almával

Túrós lepény almával
Túrós lepény almával
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy ne mindig csak túrós legyen a lepény, egy kevés gyümölccsel fel lehet dobni, és ha már alma, akkor fahéj is.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval és sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, végül hozzáadjuk a kristálycukrot, 2 tojássárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrjuk.
  2. Egy nagy tepsi aljába kézzel benyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben félig megsütjük (180 fok, 15 perc).
  3. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojások sárgáját, porcukrot, tejfölt, vaníliás cukrot, az apró kockára vágott almát, fahéjat és végül a tojások fehérjéből felvert habot.
  4. A kissé meghűlt tésztát megszórjuk búzadarával, ráöntjük a túrós tölteléket, és a sütőben aranybarnára sütjük a tetejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 266
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás túrós pite, túrós szelet, túrókocka almával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

733
rétesliszt 80 dkg
margarin 30 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 2 ek
1 csipet
tojássárgája 2 db
tejföl 175 g
tejföl 175 g
tojás 4 db
tehéntúró 1 kg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
alma 2 közepes db
fahéj 1 tk
búzadara 3 csapott ek