Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós lepény kapros-zöldséges tonhalraguval

Túrós lepény kapros-zöldséges tonhalraguval
Túrós lepény kapros-zöldséges tonhalraguval
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik szeretik a hagyományos ízeket új köntösben tálalni.

Gyors, egyszerű és nagyon mutatós, még vendégvárónak is kitűnő fogás lehet. A zsenge répa és kukorica üdítő ízeivel jól harmonizál a kapor és a tonhal. A lepény könnyű tésztája öleli át a selymesen tejszínes ragut.

hozzávalók / 4 adag

A lepényhez

A raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lepényhez egy nagyobb tálba tesszük a túrót, a tojásokat, a tejfölt, az olajat, sót, borsot és az egészet egy gépi habverővel jól eldolgozzuk.
  2. Majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Félretesszük pihenni, míg a ragut elkészítjük.
  3. A raguhoz egy magasabb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított újhagymát, hozzáadjuk a bébi répát, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Átforgatjuk, és mikor már eléggé felhevült, hozzáadjuk a bort, kiforraljuk az alkoholt, majd egy kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk pár percig.
  4. Mikor a répa roppanósra párolódott, hozzáadjuk a kukoricát és a lecsepegtetett tonhalat. Beletesszük a tejszínt és a felaprított kaprot, az egészet 2-3 perc alatt összeforraljuk.
  5. A lepényeket - olajjal vékonyan kikent serpenyőben, mint a palacsintát - mindkét oldalát megsütjük.
  6. Tányérra téve egyik felükre rászedjük a forró ragut, ráhajtjuk a másik felét, és a tetejét megszórjuk aprított kaporral és egy-két gerezd lime-ot, vagy citromot kínálunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 857
elküldve: 7
receptkönyvben: 308
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapros halragu túrós lepénnyel, túrós lepény, zöldséges tonhalraguval, tonhalragu kaprosan

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bejka
bejka Sat, 2014-12-27 19:43

A ragum az alapanyagok hiányossága miatt kissé más lett (meg is kellett állapítanom, hogy a bor nagyon hiányzott!), de tény, hogy a lepényre startoltam rá eredetileg. Mindent összevetve remek kis vacsora lett. Köszönet a megosztásért! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2014-12-27 19:52

Kedves Bejka!

Nagyon örülök, hogy végül ízlett az étel :) Mi nagyon szeretjük, igaz ahányszor készítem mindig egy kicsit másabb, mivel azt teszem a raguba, amit épp itthon találok, de pont ez a jó benne, hogy változatosan készíthető :)
Nézz szét a blogomon is, hátha megtetszik még egy-két receptem: http://szilvasgomboc.cafeblog.hu/

Üdvözlettel,
Veruss

bejka
bejka Sat, 2014-12-27 19:55

Kedves Veruss,
én is inkább a kreativitásra és a fantáziára bízom a főzést.
Köszönöm a blog címét, megnézem.
Szép estét,
Bea

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-11-01 22:44

örülök, hogy tetszik :-)

753
tehéntúró 20 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 ek
tej 4 dl
sütőpor 1 tk
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tonhalkonzerv 160 g
újhagyma 3 db
sárgarépa 15 dkg
csemegekukorica 10 dkg
főzőtejszín 2.5 dl
fehérbor 1 dl
olívaolaj 0.5 dl
kapor 1 csokor
lime 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint