Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós nokedli ahogy Papillon készíti

Túrós nokedli ahogy  Papillon készíti
Túrós nokedli ahogy  Papillon készíti
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez igazából a Quarkknöpfle saját ízlésre variálva, kicsit turbósabb-magyarosabb változatban. Amúgy egyszerűségéhez képest nagyon finom - szerintem.

hozzávalók / 4 adag

A nokedlihez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót, tojást, lisztet, sót, kaprot összekeverjük, kicsit állni hagyjuk. Kb. olyan sűrűnek kell lennie, mint a normális nokedlitészta.
  2. Vizet forralunk egy kevés sóval és olajjal, ha már lobog, a tésztát beleszaggatjuk, átkavarjuk, és szinte azonnal feljönnek a knöpflik a víz tetejére, tehát kész is van. Leszűrjük.
  3. Kevés olajon, de nagy serpenyőben az apróra vágott hagymát és bacont megpirítjuk, a leszűrt nokedlit beleforgatjuk, picit piríthatjuk is, ha az éhségünk foka még engedi.
  4. Tejföllel, reszelt sajttal, esetleg még egy kis kaporral megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 190
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Quarkknöpfle, magyaros túrónokedli, baconös-túrós nokedli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

565
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 4 db
0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
bacon 10 dkg
tejföl 1 dl
sajt 5 dkg
kapor 0.5 ek