Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós palacsinta eperöntettel Pirkától

Túrós palacsinta eperöntettel Pirkától
Túrós palacsinta eperöntettel Pirkától
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mondok sok újdonságot azzal, hogy újra itt az eperszezon. (Hurrá!) Én most épp ebben a formában kívántam meg. Barátnőm szerint pedig a túrótöltelékem pont olyan, ahogy az ő nagymamája szokta készíteni.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A túrós töltelékhez

Az eperöntethez

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a könnyű édességeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a palacsintatésztát. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat, és először a folyadék (tej és víz) felével csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék folyadékot is.
  2. Forró serpenyőben pár csepp olajon megsütjük a palacsintákat.
  3. A túrót beletesszük egy keverőtálba, ráreszeljük a citrom héját, a felét pedig belefacsarjuk. Ízlés szerint cukrozzuk, de ne nagyon, mert jobb, ha az eperöntettől lesz inkább édes. Alaposan összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon (ha kicsit állni hagyjuk, akkor könnyebben oldódik, főleg, ha hideg volt a túró).
  4. Az eperöntehez jól megmossuk az epreket. Pár szép szemet kiválogatunk, és félretesszük a díszítéshez. A többit feldaraboljuk, és a felét beletesszük egy kisebb lábosba a vízzel, cukorral, citromlével. Felforraljuk, majd pürésítjük.
  5. Ha újra felforrt, hozzákeverjük a pici vízben feloldott keményítőt. Ekkor mehet hozzá a maradék feldarabolt eper is. Újra felforraljuk, és levesszük a tűzről. A legjobb frissen, forrón ráönteni a túrós palacsintákra, de újra is lehet melegíteni.
  6. Összeállítjuk a túrós palacsintákat tetszés szerinti formára hajtogatva azokat. Ezután következhet az eperöntet, végül a pár szem félretett eperrel díszítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 475
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

eperszószos palacsinta, epres-túrós palacsinta, túrós palacsinta eperpürével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

416
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db
tej 3 dl
víz 1 dl
1 késhegynyi
cukor 1 késhegynyi
napraforgó olaj 1 ek
tehéntúró 250 g
cukor 3 ek
citrom 1 db
eper 0.5 kg
cukor 3 ek
étkezési keményítő 0.5 csapott ek
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 1 dl