Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós palacsinta gyümölcsöntettel

Túrós palacsinta gyümölcsöntettel
Túrós palacsinta gyümölcsöntettel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a palacsinta egy randira készült, nem volt sok időm főzni, ezért gyors, de finom és mutatós desszertet kellett készítenem, ez lett a végeredmény. :)
A díszítésnél nyugodtan használhatunk még tejszínhabot és csokiszószt, vagy olvasztott (fehér)csokiba mártott eperszemeket, de én már nem akartam tovább halmozni a kalóriákat, mivel egy három fogásos vacsora záró akkordjaként került terítékre. :)
Italnak édes pezsgőt kínáltam mellé. 

hozzávalók / 5 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

ajánlat

Ha nem tálaljuk fel egyből, akkor a töltetlen palacsintákat hőálló tálban tegyük 35-40 fokos sütőbe és csak közvetlenül tálalás előtt töltsük és díszítsük őket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat, a sót, a cukrot és jól elkeverjük.
  2. 1-2 kanalanként hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre eldolgozzuk, majd félretesszük.
  3. A túrót a tejföllel krémesre keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát és a citrom reszelt héját (vigyázzunk, hogy csak a sárga részt reszeljük le, az alatta lévő fehér rész már keserű), jól elkeverjük és hűtőbe tesszük.
  4. A gyümölcsöket - néhány szem kivételével - a tejszínnel és a cukorral turmixgépben összedolgozzuk, majd ezt is betesszük a hűtőbe.
  5. Ha mindezzel készen vagyunk, szép vékony palacsintákat sütünk.
  6. Az első alá tegyünk egy pár csepp olajat, de a többi alá már nem fog kelleni, ha megfelelő serpenyőt használunk, hiszen a tésztába már tettünk.
  7. A palacsinták egyik oldalát megkenjük a túrókrémmel, ízlés szerint feltekerjük/összehajtjuk, a gyümölcsöntettel meglocsoljuk és a félretett gyümölcs szemekkel díszitjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 013
elküldve: 1
receptkönyvben: 139
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Cinnamon

Mióta szakács: 2011.05.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta, túrós pali gyümölcsökkel, gyümölcsös-túrós palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsófikacsa
zsófikacsa Thu, 2012-05-10 20:54

Ez finom. Bár én az öntetet nem tejszínnel csináltam, hanem joghurttal, és nem raktam hozzá cukrot. Mivel a töltelék elég édes, így szerintem finom volt egy kis savanykás íz hozzá a cukormentes gyümölcsjoghurt formájában.

547
finomliszt 12 púpozott ek
tojás 2 db
tej 3 dl
ásványvíz 2 dl
1 csipet
napraforgó olaj 0.75 dl
cukor 2 ek
tehéntúró 25 dkg
tejföl 3 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál
erdei gyümölcs mix 150 g
habtejszín 1 dl
cukor 2 ek